Вероятно Vodafone ще се изтегли от Полша, Китай и Франция

Август 27, 2010 от admin

 

Британският Vodafone, най-големият мобилен оператор по приходи в света, вероятно ще се изтегли от пазарите в Полша, Китай и Франция, съобщават световни информационни агенции.  Основна причина според анализаторите е, че акционерите на компанията настояват за налагане на строга финансова дисциплина и прекратяване на глобалната експанзия.

Анализаторите смятат също, че Vodafone ще започне разпродажбата с дела си в полската Polkomtel, където държи 25%, с 3.2-процентният си дял в China Mobile и ако стане нужда  ще бъде продаден и 44-процентния актив във френската SFR. Очаква се разпродажбата на активи да донесе на Vodafone приходи от 10 милиарда лири.

Коментарът от Vodafone е само,че компанията ще продължи да развива ключовите си пазари в Европа, Африка и Индия. 

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes