Започна продажбата на нови нетбуци, базирани на двуядрени Intel® Atom™ процесори

Август 25, 2010 от admin

Вчера Intel Corporation обяви, че 12 нови нетбуци, базирани на нейните нови мобилни двуядрени процесори Intel Atom™, вече са пуснати по магазините. Нетбуците, предлагани днес и до края на годината от производители, сред които Acer, ASUS, Fujitsu, Lenovo, LG, Samsung, MSI, и Toshiba – дават възможност за нови нива на поддръжка на приложения като игри, както и Adobe Flash технология за достъп до множество уеб страници, включително системи за онлайн хотелски резервации и мултимедийни сайтове като YouTube и Hulu.

"Acer се стреми постоянно да подобрява мобилното изживяване на своите клиенти, независимо дали по отношение на повишената бързина на реакция, или относно по-големите възможности за взаимодействие в Интернет чрез по-дълъг живот на батериите ", каза Дейвид Лий, асоцииран вицепрезидент Acer Mobile Computing Business Unit "За нас е удоволствие да изберем двуядрените Intel Atom процесори за нетбуците Acer, и така да подпомогнем потребителите на нетбуци да имат възможността да постигат дори повече - както на работното място, така и в свободното си време."

С двуядрения процесор Intel Atom™ N550, потребителите могат да ползват Интернет достъп в движение с по-висока скорост на реакция, в същата компактна форма, с поддръжка на DDR3 памет, дълъг живот на батерията, подобна на тази на едноядрения Intel Atom ™ процесор N450.

"За кратката си история нетбук категорията постигна впечатляващ растеж", заяви Ерик Рийд, маркетинг директор мобилни платформи на Intel Corporation. "От доставянето на около 70 милиона чипове Intel Atom от стартирането на категория през 2008 г., е очевидно, че за тези устройства има голямо търсене на пазара в целия свят."

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes