"М-Тел" купува "Спектър нет" и "Мегалан", настъпва на интернет пазара и фиксираната телефония

Септември 16, 2010 от admin

Предварително споразумение за изкупуване на "Спектър нет" и "Мегалан" подписа най-големият мобилен оператор в България "М-Тел". Така той ще се опита да промени съотношението в пазара на широколентов интернет и стационарна телефония. Сега двете компании са оценени общо на 83 милиона евро. Но според запознати, вероятната сделка ще стане на реалната им стойност от 72 милиона евро, тъй като компаниите имат големи задължения.

От "Аустрия Телеком", собственик на "М-Тел", съобщиха обаче, че 14 милиона евро ще зависят от представянето на двете компании през следващите няколко месеца. Сделката фигурира в капиталовите разходи на австрийската компания за тази година. След реализирането й "М-Тел" значително ще разшири присъствието си на пазара на стационарна телефония и широколентов интернет по оптични влакна. Предстои покупката да бъде одобрена от Комисията за защита на конкуренцията.

 

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes