Откриват център за сътрудничество между България и Корея

Септември 27, 2010 от admin

До края на годината в столицата ще бъде открит координационен център за сътрудничество с Република Корея в областта на информационните и комуникационни технологии. Той ще е факт, след като министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и заместник-министърът на публичната администрация и сигурността Янг-хо Ан подписаха Меморандум за разбирателствов областта на информационното общество.

Документът очертава основните направления на бъдещото взаимодействие,като изграждане на електронно правителство, обмяна на експерти, проучвания в областта на информационните технологии и съобщенията, насърчаване на бизнес сътрудничеството между двете страни, каза по време на церемонията министър Цветков. „През последните 20 години от установяването на дипломатическите отношения между двете държави сътрудничеството им в ИКТ се развива прогресивно, за да се превърне в приоритетна област във взаимоотношенията им”, коментира още той. 

„Корея има много опит и ноу-хау в изграждането на електронно управление и в процеса на обмен на информация и експерти ще помогнем на българското правителство да избегне някои от грешките, които сме правили ние - заявиЯнг-хо Ан. – След като се запознах със стратегията за неговото изграждане, разбрах, че в много неща  Корея може да бъде полезна на България. Когато бъде отворен координационният център, ние ще изпратим много голям наш специалист в областта на електронното управление.”

В координационния център за сътрудничество в информационните и комуникационни технологии ще си сътрудничат корейски и български експерти, както и представители на академичната общност. В новата структура ще бъдат разработвани анализи и проучвания, свързани с електронното управление и информационното общество. Дейността на центъра ще бъде подпомагана от Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи”.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes