Пет състезания "20-20-2" за младите в конкурса БГ Сайт 2010

Септември 21, 2010 от admin

БГ Сайт 2010 отправя покана към всички млади хора с професионален интерес към уеб и интернет да се регистрират за участие в състезанията „20-20-2” - част от 11-ото издание на конкурса БГ Сайт. Във всяко от петте тематични състезания могат да се включат 20 участници на възраст до 20 години, като всеки от тях ще разполага с 2 часа, за да реши и представи своето решение на поставената задача.

Със свои състезания тази година ще се включат: Екопак - за разработване на интерактивна карта; SEOM - за оптимизация на даден текст и метатагове; Суперхостинг - с разработка на plugin за Wordpress; Httpool - за изработка на динамичен банер; Az-deteto.bg - за разработка на игра.

Двата най-добри проекта, според спонсора на всяко състезание, ще получат големи награди. Основната цел на организаторите от БГ Сайт е младите хора да се представят пред бизнеса и да получат възможност за развитие и реализация. Регистрацията за първите три състезания „20-20-2” стартира на 16 септември и ще продължи до 20 октомври. Регистрацията е онлайн в сайта на конкурса bgsite.org.

Фокусът към младите е в основата на цялостната концепция на 11-ото издание на конкурса БГ Сайт. По малко от месец до края на регистрацията за участие най-новата категория – StartUP – за млади разработчици, предизвиква и най-голям за моментa интерес. Традиционно много участници има в категориите Електронен магазин и Корпоративен сайт. По традиция през октомври журито и публиката ще гласуват за сайтовете, които са им харесали най-много.

За трети поред година експертният съвет ще определи три водещи проекта, личности или каузи, достойни за Специална награда в БГ Сайт 2010.

Победителите във всички състезателни категории ще бъдат обявени на официална церемония на 12 ноември в Модерен театър, София, когато ще получат символа на конкурса – почетната златна статуетка, изработена от Иво Арнаудов. На 12 и 13 октомври във ФМИ на СУ "Св. Климент Охридски" ще се проведе и традиционният Уеб семинар, допълнен за първи път и с Job Fair, организиран съвместно с Job Tiger.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes