Софтуерната компания Станга отпразнува юбилей

Октомври 27, 2010 от admin

Софтуернатакомпания Станга навърши 10 години. По време на честването на юбилея собственикът й Сирил Симон обяви планове за разширяване дейността на разработчика и откриване на нови офиси у нас в големи български градове, както и в някои съседни държави. Краткосрочните разчети на фирмата предвиждат също и създаването на повече от 50 нови работни места. В момента в централния офис на разработчика в София работят над 150 софтуерни специалисти, както и такива в областта на телекомуникациите, управлението на проекти, маркетинга, финансите и човешките ресурси.

Станга, представяща услугите си под търговската марка StangaOne1, е основана в България през 2000 г. През 2005-а разработчикът стартира съвместно дружество с израелския One1 Software Services – една от петте най-големи компании в Израел, която има офиси в целия свят и повече от 1500 служители. Успешното сътрудничество води до изкупуване акциите на Станга от страна на One1 през 2007 г., което променя търговската марка на StangaOne1.

Годишният оборот на компанията за 2010 г. се очаква да надхвърли 6 млн. лева. Основният фокус на дейността й е изработването на софтуер по индивидуален проект на клиента и предоставяне на професионални услуги в сферата на телекомуникациите. Освен в България, Станга има представителства и във Великобритания, Франция, Израел, САЩ и Канада.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes