17 отбора в локалните финали на Microsoft Imagine Cup 2013 в България

Март 25, 2013 от itFORUM

Надпреварата ще се състои на 26 март и ще протече в 3 категории – „Иновации“, „Игри“ и „Социално-отговорни каузи“. Победителите във всяка категория ще се състезават във финалния етап. Класираният на първо място ще представи България на световните финали на Imagine Cup 2013, които ще се проведат в Санкт Петербург през юли т. г. Imagine Cup 2013 България се организира с подкрепата на Telerik и ScaleFocus.

 

В България състезанието се провежда от 2007 г. като през тази година интересът е много висок. За мястото на български шампион през 2013 година кандидатстваха 25 идеи – най-високият брой в историята на Imagine Cup в България. До финалния етап на надпреварата бяха допуснати 8 отбора в категория „Иновации“, 4 в „Социално-отговорни каузи“ и 5 в „Игри“. Общо за трите категории записаните студенти и ученици са повече от 200.

Microsoft Imagine Cup 2013 е най-голямото академично състезание в областта на технологиите в световен мащаб, което се организира за 11-та поредна година. През последното десетилетие повече от 1,65 милиона студенти от целия свят са участвали в Imagine Cup, като са създали приложения и игри, насочени към решаването на някои от най-трудните световни социални проблеми. В 2013 г. Microsoft провежда състезанието Imagine Cup 2013 в основните категории с удвоен награден фонд от общо 300 000 щатски долара. Участниците на световните финали имат възможност да кандидатстват и за т.нар. Microsoft Imagine Cup Grants. Тези грантове са 3-годишна инвестиция в размер на 3 милиона щатски долара, с които Майкрософт подпомога студентите за практическата реализация на идеите им.

Освен посочените конкурсни категории, студентите могат да се регистрират за участие и в онлайн предизвикателства, насочени към използването на специфични технологии и платформи, включително Windows 8, Windows Azure и Windows Phone. В допълнение, наскоро Microsoft обяви и 2 нови конкурсни категории в Imagine Cup, които дават поле за изява на жените. В едната ще се присъди наградата Women’s Empowerment Award, учредена в партньорство с UN Women – организацията на ООН, която работи за равенството между половете и осигуряването на възможности за жените. Призът ще бъде връчен на два студентски отбора, независимо от половата принадлежност на членовете им, за създаването на проекти, които работят за решаването на проблем, касаещ жените по света. Другата категория е предизвикателството Women’s Athletics App Challenge. То се провежда в партньорство с баскетболния женски отбор Seattle Storm и ще насърчава жените разработчици, иноватори и предприемачи да създават софтуер за спортуване и здравословен начин на живот.

За да стимулира повече млади хора в различни възрастови групи да се включат, тази година Майкрософт представи и Imagine Cup Kodu Challenge. Kodu Challenge е състезание за ученици във възрастовите групи 9-12 години и 13-18 години, което им предоставя възможност да развият умения чрез разработката на видео игри сKodu– лесна за усвояване платформа за игри и програмиране, която може да бъдесвалена безплатнона Windows компютри. Предизвикателството е част от Imagine Cup 2013, продължава до 17 май 2013 г. и се организира в партньорство с Mercy Corps и Joan Ganz Cooney Center at Sesame Workshop. Участниците от двете вързастови категории ще могат да се състезават и за парични награди в размер на 3 000 щатски долара за 1во място, 2 000 щатски долара за 2-ро място и 1 000 щатски долара за 3то място.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes