Acer демонстрира първия си ултрабук Aspire S3

Ноември 17, 2011 от itFORUM

Първия си ултрабук Aspire S3 предстaви Acer в София. Новият лаптоп дава на потребителите висока производителност, необходима за работа и създаване на цифрово съдържание и същевременно предлага свръхбързо време за „събуждане“.

 

Aspire S3предлага 13,3-инчов LED дисплей и алуминиев корпус, като дебелината на устройството е 1,3 см. Тежи по-малко от 1,4 кг и е снабден и с пълноразмерна гумирана клавиатура. Батерията на Aspire S3 пък осигурява до 7 часавреме за работа. Aspire S3 се предлага с процесори Intel Core i3, i5 и i7 и възможност за избор между твърдотелен диск с обем 240 GB или обикновен хард диск от 320 или 500 GB. Дори във втория случай обаче лаптопът разполага с твърдотелно устройство, което осигурява бързото му „събуждане“.

От компанията са подходили по иновативен начин към охлаждането на ноутбука. Тук въздухът за охлаждане на компонентите се засмуква през луфовете около бутоните на клавиатурата. По този начин, според Acer, Aspire S3 спокойно може да бъде оставян да работи и върху меки повърхности.

Също така отделящите топлина компоненти са изместени назад и извън зоната на тъчпада, където обикновено потребителите поставят дланите си

По думите на Кембъл Кан, президент на „Глобални операции по производството на персонални компютри“ в Acer, Aspire S3 е проектиран да удовлетвори нуждите на потребителите на преносими компютри, съчетавайки основните функции на смартфона и таблета – бързо включване и свързаност с интернет и дълг живот на батерията.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes