Acer представи устройства с тъчскрийн и Windows 8

Октомври 26, 2012 от itFORUM

Два таблета и лаптоп със сензорен дисплей на Acer, базирани на новата операционна система Windows 8 излизат на българския пазар. Двата нови таблета са ICONIA W700 и W510 и са с размер на екрана съответно 11,6 и 10,1 инча. Ноутбукът Aspire S7 пък ще се предлага във два размера – 13,3-инчов и 11,6 инчов.

 

 

По-големият таблет, 11,6-инчовият W700, с алуминиев корпус, базиран е на Corei3 процесор на Intelи предлага до 8 часа живот на батерията. В комплект заедно с устройството потребителят получава и док станция, която осигурява повече възможности за свързване, включително 3 USB 3.0 порт и захранващ кабел. Основната й цел обаче да позволи на потребителя да постави таблета наклонен на масата пред себе си хоризонтално или вертикално. Според Acerоптимална ергономичност се постига с Bluetooth клавиатура, която може да бъде закупена отделно.

ICONIA W510 е базиран на Intel Atom процесор и се предлага с док станция, която представлява клавиатура с вградена допълнителна батерия, която удължава автономния му живот до 18 часа. Според Acerнеговата гъвкавост позволява на потребителите да се консумират и да споделят съдържание, както и да бъдат продуктивни.

S7 лаптопите пък са новите флагмани в портфолиото на Acer. Ноутбуците ще се предлагат в два размера, 13,3-инчов и 11,6-инчов, като останалите им хардуерни показатели ще бъдат едни и същи. И двата модела разполагат с 10-точков сензорен Full HD дисплей, Corei5 процесор, 128 GB SSD и 4 GB оперативна памет. 13,3-инчовият модел работи до 12 часа на батерия, докато 11,6-инчовият може да работи до 9 часа. Aspire S7 предлага и лавиатура със светлинен сензор, която автоматично долавя промените свързани с осветеността и регулира яркостта на подсветката.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes