Акселераторa за технологични компании Plug And Play Ventures привлече българската Deskgod

Януари 14, 2014 от itFORUM

Българската фирма за разработка на софтуер за онлайн бизнес Deskgod е поканена да се присъедини към програмата на един от най-успешните акселератори за технологични компании в света – американския Plug And Play Ventures, известен с това, че е развил фирми като Google, Dropbox, Paypal и е организирал някои от най-големите първични публични предлагания на акции (IPO) на технологични фирми в света.

 

Deskgod е разработчик на едноименния пакет от софтуерни продукти за развитие на онлайн бизнес. Основателят на компанията Даниел Христов е получил лично покана да се присъедини към Plug And Play в Силициевата долина. Освен уникалната работна среда екипът на Deskgod ще има достъп до всичките контакти, ментори и експерти в различни бизнес сфери в мрежата на американския акселератор и вече се възползва от услугите на неговия юридически и финансов екип, който в момента подготвя българската компания за привличане на следващ етап на дялово финансиране.

Акселераторите  са организации, които подкрепят перспективни компании, ускорявайки тяхното развитие. Те им предоставят комбинация от експертна помощ, менторство, финансиране, работно пространство и инфраструктура, срещу което най-често получават дял в съответните фирми или други опции. Този тип организации имат и важна роля в подготовката на фирмите за следващо ниво на рисково финансиране.

За разлика от други популярни американски акселератори, Plug and Play привлича опитни предприемачи, които вече са създали своя продукт или услуга (т.нар. growth акселератор) и имат нужда от по-сериозна подкрепа, за да преминат към следващата фаза на своето развитие. Освен с легендарните имена на технологични компании, преминали през неговата програма, той се отличава също и с изключително качествена екосистема от рискови инвеститори, партньори и ментори, маркетолози и PR експерти, както и със своята отворена работна среда в т.нар. Plug And Play Tech Center. Акселераторът има подразделения в различни държави, включително Канада, Германия и Русия, но българската компания е поканена да се присъедини към програмата в централата на Plug And Play в Силициевата долина.

„Присъединяването на Deskgod към един от най-успешните технологични акселератори в света е показателно, че създаването на софтуерни фирми в България, успешни на глобално ниво, е възможно. През последните години екосистемата от стартиращи фирми в страната се развива с все по-бързи темпове, но продължава да стои на дневен ред въпросът: кога българска технологична компания ще постигне успеха на онлайн гигантите от САЩ или скандинавските страни. Поканата да се присъединим към Plug And Play показва, че този момент може би е много близо. Според мен причината за интереса от страна на толкова голям американски акселератор към Deskgod е че сме създали пакет от иновативни продукти в един много бързо развиващ се сегмент. Днес продажбите и маркетингът се ориентират все по-бързо към онлайн среда, все повече малки фирми и дори физически лица присъстват в интернет, а с помощта на Deskgod те могат да развиват онлайн бизнес много по-ефективно“ - споделя Даниел Христов, основател и главен изпълнителен директор на компанията.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes