Алое Ко вгради Business Intelligence в EnterpriseOne

Ноември 17, 2010 от itFORUM

Българската софтуерна компания Алое Ко вгради модул за бизнес анализи (Business Intelligence) в последната версия на своята система за управление на бизнеса от клас ERP - EnterpriseOne. Новият модул ще премахне необходимостта от употребата на скъпи външни приложения за бизнес изследвания, позволявайки на мениджърите мигновено да се ориентират в състоянието на бизнеса и да взимат адекватни и информирани решения. Новият модул ще е достъпен за клиентите на EnterpriseOne, версия 2.3 и за следващите версии.

Business Intelligence е една от най-бързо развиващите се области в сферата на бизнес софтуера и е изключително важна за оползотворяване на всички предимства от внедряването на ERP (Enterprise Resource Planning) системите от мениджърския екип на фирмата. Системите за бизнес анализ използват данните от ERP, CRM, счетоводните приложения и различни други софтуерни платформи, за да представят детайлни анализи за протичащите в компанията процеси. Те могат да дадат отговор на специфични въпроси, свързани с работата на конкретни екипи, отделни търговски обекти или пък с предпочитанията на потребителите в различни времеви периоди.

Новата функционалност е насочена предимно към средни и големи фирми, тъй като за микро и малки предприятия EnterpriseOne и досега предлага "Анализ в сечение" - детайлен инструмент, който позволява анализ в бази данни с размер до около 10 GB. Новият обобщаващ инструмент се базира на Microsoft Analysis Services и няма горен лимит за капацитета на базата данни.

Първоначалните тестове са направени с база данни от 250 GB и са постигнати отлични резултати - никоя агрегация не е отнела повече от 3 секунди за визуализиране на екран. Това означава, че на практика мениджърите могат да получават светкавични резултати, без да чакат дълго за различните сечения на данните, които са им необходими. В допълнение системата за сигурност на новия инструмент дава възможност за ограничаване на достъпа до данните по всички измерения.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes