Алтерко ще получи близо 700 000 лв. по програма „Иновации и конкурентоспособност“

Декември 13, 2016 от admin

Алтерко Роботикс ще получи финансиране от 696 000 лв. по оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020. Проектът, с който Алтерко Роботикс впечатли оценяващата комисия, цели постигане на лесна автоматизация на дома. Списъкът с всички компании, които ще получат финансова подкрепа за внедряване на иновации по програмата, бе публикуван в петък, 12 декември.

 

Това е второто външно финансиране, което Алтерко АД получава тази година след първичното публично предлагане през септември-октомври. Финансовата подкрепа по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ ще бъде използвана за закупуването на поточна линия, позволяваща производство на релетата Shelly за автоматизация на дома, както и тяхното калибриране по време на производството.

„Много сме щастливи от новината. Получаването на парична подкрепа за проекта ще ни даде още по-силен тласък и заедно с финансирането от БФБ ще ни помогне да постигнем по-бързи резултати – коментира Димитър Димитров изпълнителен директор на дружеството. – Финансирането по програма „Иновации и конкурентоспособност“ ще ни позволи да работим за създаването на още по-гъвкави решения за автоматизация на всяка една ситуация, както и на прототипи и вкарването им в производство. Тепърва предстои да организираме търгове и да закупим оборудването за производство, но сме изключително оптимистично настроени. Винаги сме работили с най-добрите компании в България и това няма да се промени.“

Проектът Shelly

Shelly и Shelly Pro са Wi-Fi управляеми устройства, които позволяват контрол на всеки домашен електроуред през мобилен телефон. Серията Shelly Pro беше пусната в продажба миналата седмица и позволява на строителите да предложат лесна автоматизация на новопостроени или ремонтирани жилища. Устройството Shelly 4 Pro е предназначено за управление на електрически уреди и контакти, а Shelly Pro Light – за управление на осветлението.Използването им може да доведе до 30% спестяване на електроенергия. Към момента Алтерко Роботикс подготвя първите инсталации в новостроящи се сгради и вече финализира преговорите с подизпълнители, които ще инсталират устройствата в домовете.

На CES 2017 Алтерко Роботикс ще покаже за първи път и една нова уникална функция на своите решения за автоматизация на дома Shelly и Shelly Pro – възможността за гласовото им управление през популярните домашни асистенти Amazon Echo и Google Home. Благодарение на тази функция спокойно ще можете да кажете „Изгаси осветлението“ или „Включи печката“ и Shelly ще го изпълни. Щандът на Алтерко ще бъденомер 43 666. За повече информация и заявка за посещение на щанда тук.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes