AMD и Dell подкрепят изследвания по биоинформатика

Юли 6, 2015 от admin

AMD съобщи за иновационен проект в областта на високопроизводителните изчислителни среди (HPC). Компанията осигурява над 1,5 пета FLOPS производителност с графични процесори AMD FirePro S9150. Компютърната мощ е в подкрепа на изследванията по биоинформатика, свързани със секвенирането от следващо поколение (ССП).

 

Тя е обхваната в клъстера ORION,съставен от 150 Dell PowerEdge R730 сървърис двеAMD FirePro S9150 сървърниGPUза върхова производителност от 1,52 пета FLOPS изчисления с единична точност и 0,76 пета FLOPS с двойна точност. Енерго-ефективният клъстер дава възможност да се извършват бързи изчисления на данни за генома, приложими в различни геномни и биоинформатични изследвания с помощта на OpenCL приложения.

ЦССП в Центъра за нови технологии във Варшавския университете научно-изследователска организация за провеждане на проучвания върху генома и по биоинформатика на най-високо ниво. Клъстерът ORION е проектиран и изграден за съхраняване и обработка на огромно количество данни, генерирани при секвенирането.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes