Aнализ на данни отчита ръста в Интернет на нещата

Януари 19, 2016 от admin

На CES 2016 Ericsson представи решение за анализ на потребителски и IoT данни. Решението ще помогне на операторите да подобрят вътрешната ефективност в управлението на данни от абонати и устройства за екосистемата на Интернет на нещата (IoT), докато проучват нови крос-секторни IoT приложения.

 

Решението за анализ на потребителски и IoT данни обединява показанията от потребителски и IoT устройства в една обща база данни. То осигурява безопасен достъп до мрежата за всеки тип устройство, независимо дали клетъчно или неклетъчно базирано, и позволява на операторите да извършват анализи в реално време въз основа на нова вградена функционалност в системата за управление на данни от абонати. Решението се базира на утвърдени продукти като Ericsson User Data Consolidation (UDC), включващи Centralized User Database (CUDB) и User Profile Gateway (UPG) компоненти.

В резултат на това, операторите могат да извличат важни заключения за поведението/ нагласите на потребителя или на свързаното устройство, както и за използвания мрежови ресурс. Решението също така позволява контролиран достъп и публикуване на данни за потребителски и индустриални приложения.

На CES 2016 Ericsson представи и първото изцяло клетъчно широкообхватно (LPWA) решение с ниска мощност с подкрепата на водещия оператор AT&T.

Ericsson Networks Software 17A за масов Интернет на нещата (IoT) е насочен към широк спектър от IoT приложения, като поддържа връзките на милиони IoT устройства към базова станция. Новият мрежови софтуер въвежда теснолентов-IoT (NB-IoT) в съществуващата мрежова инфраструктура, с цел бързо реализиране на надеждна, сигурна мобилна връзка при най-нисък общ разход. В допълнение, софтуерът на мрежата има енергоспестяваща функционалност за NB-IoT и LTE-M, позволяваща над 10-годишен живот на батерията на устройството.

NB-IoT, LTE Machine-type Communication (LTE-M) и представеното неотдавна Extended Coverage GSM (EC-GSM) са взаимно допълващи се решения и посрещат разнообразието от изисквания и сценарии за внедряване на LPWA IoT, гарантирайки използването на пълния капацитет на съществуващите мрежи.

EC-GSM обслужва IoT приложения за всички GSM пазари. LTE-M поддържа широка гама от богати IoT приложения като носими устройства, базирани на местоположението услуги за следене на деца и eHealth приложения за електронното здравеопазване като например непрекъснат мониторинг на кръвното налягане. Новодефинираната категория NB-IoT обхваща изключително достъпни IoT приложения като измерване и сензорно наблюдение с по-големи предимства за контрол на покритието и разходите отколкото LTE-M. Тези нови попълнения намаляват още повече разходите на устройството, като същевременно удължават над 10 години живота на батерията и разширяват покритието: с NB-IoT осигурява 20dBпредимство пред съществуващите решения.

Ericsson и Verizon обявиха на CES 2016 съвместни дейности за постигане на напредък в разработването и внедряването на клетъчно шорокообхватно (LPWA) мрежово решение с ниска мощност (LPWA) за разнообразна гама от IoT приложения. Ericsson и Verizon са ангажирани с проучвания в сферата на Интернет на нещата (IoT) от 2014 г., за да демонстрират работещи практики в IoT – както потребителски, така и индустриални приложения, които днешните мобилни мрежи могат да поддържат.

LTE вече е подготвена да поддържа приложения с висок капацитет и ниска латентност. LPWA решението на Ericsson ще мащабира LTE мрежата на Verizon, за да свърже по-голямо разнообразие от IoT устройства, като същевременно поддържа изискванията за свързване при по-ниска мощност, по-ниска цена и с по-голяма опростеност.

Чрез подобряване на съществуващата мрежова инфраструктура, Verizon постига по-бързо време за пускане на пазара чрез нови IoT приложения, които се възползват от мобилността на LTE мрежата, надеждността, сигурността и обхвата ѝ. Ericsson и Verizon ще работят проактивно с партньорите от екосистемата, за да се ускори темпото на комерсиализация на съвременните IoT решения. Съвместните проучвания между Ericsson и Verizon ще продължат и през 2016 г., като се фокусират върху тестване в активна мрежа на реални IoT сценарии.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes