Apple със собствена облачна услуга

Юни 1, 2011 от itFORUM

Нова облачна услуга ще представи Apple на Worldwide Developers Conference (WWDC), обяви компанията в съобщение до медиите. iCloud вероятно ще предлага услуги, конкурентни на тези на Google и Amazon.

 

Директорът на Apple Стив Джобс ще обяви редица нови продукти, включително и широко очакваната облачна услуга, на конференция следващата седмица. Участниците ще видят също и Lion, най-новата версия на операционната система Macintosh, както и подобрена версия на мобилната iOS.

Подробности за продуктите, които ще бъдат показани, са дадени в прессъобщение на Apple, предшестващо нейната Worldwide Developers Conference (WWDC). Интересно е да се отбележи, че това е необичайна стъпка за компанията, която обикновено е много потайна преди водещото си събитие.

Две неща се открояват в прессъобщението на Apple. На първо място новината, че Стив Джобс ще присъства и говори от подиума. Той е в отпуск по болест от доста месеци, така че това изглежда е сигнал за подобрение на здравословното му състояние. Това ще е първата му публична поява от март. Другото е, споменат нова услуга в облака iCloud.

Въпреки че за първи път Apple повдига завесата предварително, все пак основните новини ще бъдат разкрити на конференцията. Засега не е ясно дали iCloud ще е само музикална услуга или ще има по-широк обхват като сторидж възможности. ИТ и облачната индустрия ще следят внимателно изявленията на Джобс и цялото събитие.

Amazon и Google вече пуснаха музикални услуги, но досега не са успели да хванат големи звукозаписни компании. Т.е. могат да предлагат стрийминг на песни, които вече са собственост на потребителя. По непотвърдена информация Apple е успяла да подпише договор с няколко фирми.

На конференцията ще бъдат демонстрирани и новите версии на двете операционни системи – осма версия на Mac OS, наречена Lion, и пета на iOS. По официални изявления Lion ще включва много от идеите на iPad, като ги направи достъпни и в Mac, както и някои нови възможности. Няма обаче официална информация какво ще е новото в операционната система на iPad, iPhone и iPod.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes