ASUS показа своето хибридно трикомпонентно мобилно устройство PadFone

Февруари 28, 2012 от itFORUM

На пресконференция, която премина под мотото „Невероятно мобилните безгранични възможности”, директорът на ASUS Джони Ши повдигна завесата над революционния PadFone и дългоочакваната линия TransformerPad с думите: „Настъпи моментът, когато всеки екран в живота ви да може да се преобразува в портал за достъп до дигиталния свят в реално време.” Ши представи ASUS PadFone – хибридното трикомпонентно устройство, което с помощта на PadFone Station и PadFone Station Dock комбинира изящно функциите на смартфон, таблет и ноутбук едновременно.

 

ASUS PadFone е 4,3-инчов смартфон със Super AMOLED qHD дисплей, с най-новия двуядрен процесор Qualcomm Snapdragon S4 и прецизна 8-мегапикселова цифрова камера с Fuji имидж процесор – всичко това, облечено в изискан дизайн, оптимизиран за операционната система Google Android 4.0. Когато се постави на PadFone Station конфигурацията, ASUS PadFone се превръща в 10,1”таблет с 5 пъти по-голям капацитет на батерията.

PadFone осигурява гъвкавост чрез патентована от ASUS технология Dynamic Display, която позволява плавен преход между дисплеите на PadFone и PadFone Station. В допълнение PadFone Station предлага конфигурация с клавиатура, която по същество превръща PadFone в ултрапортативно компютърно устройство, а възможността за добавяне на PadFone Stylus слушалките с форма на Bluetooth писалка превръщат отговарянето на телефонни обаждания в лесно и приятно занимание.

От ръководството на ASUS са щастливи да представят и допълнената серия ASUS Transformer Pad, чиято поява ще доведе до трайно преосмисляне на бъдещето на пазара за мобилни компютърни устройства. ASUS Transformer Pad lineup включва ASUS Transformer Pad Prime, ASUS Transformer Pad Infinity и ASUS Transformer Pad от серията 300.

Transformer Pad Infinity Series предвещава да бъде най-предпочитаният таблет за мобилно HD забавление, тъй като се отличава с впечатляващ 1920x1200 Full HD Super IPS+ дисплей и ASUS Sonic Master технология. Transformer Pad от серията 300 е създаден за идеално мобилно сърфиране в мрежата и за игрова платформа с четириядрения си процесор NVIDIA Tegra 3 и с висококачествения си 10.1 "1280x800 IPS дисплей.

Първият ASUS TransformerPad TF101 се появи през 2011 година когато ASUS представи своя подход към иновациите 2-in-1, плод на който е таблетът, който в съчетание с док-станция се превръща в пълноценен нетбук.  Подходът на инженерите от ASUSпредполага таблетът да служи не само като инструмент за достъп до всички мултимедии, но и като високопроизводително устройство. Представеният в края на изминалата година TransformerPad Prime се отличава с изключително тънък алуминиев дизайн и тежи само 586 г. Освен това, той е първият в света таблет с четириядрен мобилен процесор и операционна система Android TM4.0 Ice Cream Sandwich (ICS).

Новата серия Transformer Pad Infinity са първите в света таблети с Full HD и опция за LTA мрежа, 3G или Wi-Fi. Те се отличават със Super IPS+ матрица с номинална разделителна способност от 1920 x 1200 пиксела и IPS-екран с резолюция 1280 x 800 пиксела. Устройството е снабдено с технологията ASUS Sonic Maste rи с металическия си дизайн ще подхожда на всички ценители на доброто аудио и стилния дизайн. Моделът с 4G е оборудван с мощен двуядрен процесор Qualcomm MSM 8960 Snapdragon S4, настроен на честота 1.5 Ghz и развива скорост от респективно 100Mbps и 50Mbps.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes