Atos купува Unify от Gores и Siemens – финал на сделката Q1, 2016

Ноември 10, 2015 от admin

Международната компания за дигитални технологии Atos постигна споразумение с The Gores Group и Siemens за придобиване на третия по големина лидер в света за комуникационен софтуер и услуги - Unify. В резултат на тази сделка Atos ще предлага уникални интегрирани комуникации, които ще ускорят дигиталната трансформация и бизнес развитието на клиентите на компанията.

Сделката предстои да бъде финализирана след одобрение на регулаторните и антитръстови органи през първото тримесечие на 2016 г.

Unify е основана през 2008 г. под името Siemens Enterprise Communication с централа в Мюнхен, Германия. Компанията е джойнт венчър между The Gores Group (51%) и Siemens (49%). Дейността на компанията е главно в Европа, Северна и ЮжнаАмерика. Unify предлага комуникационен софтуер, който ускорява дигиталната трансформация и бизнес развитието на клиентите чрез специализирани решения за различните индустрии. Компанията има приходи от €1,2 милиарда и има 5600 специалисти в повече от 60 страни по света.

Нови услуги в ерата на дигиталните технологии

Съвместно с Unify, Atos ще комбинира комуникационния софтуер с IT услугите. Unify е определян от анализаторите в индустрията като „лидер“ в корпоративните комуникационни решения и „визионер“ в интегрираните комуникации. Чрез 3000 патента технологиите на Unify ще обогатят дигиталните предложения на Atos.

По-специално Unify разработва уникална комуникационна платформа Circuit. Тя прави революция в корпоративните комуникации като предоставя на своите клиенти аудио и видео с HD качество, управление, редактиране и съхранение на съдържание в реално време, чат, контекстуално търсене, съобщения и интегриране на контакти между различни системи (като LinkedIn, Outlook) чрез едно приложение, достъпно от всяка точка на света. Именно тази иновация убеждава Siemens да предпочете Unify и технологиите й пред конкурентите й.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes