Atos обяви общи приходи от 2,181 милиарда евро за третото тримесечие на 2012-та

Октомври 30, 2012 от itFORUM

Atos обяви общи приходи от 2,181 милиарда евро за третото тримесечие на 2012 г., като бележи лек ръст в сравнение със същия период на 2011 г. Значително увеличение се наблюдава при поръчките към компанията- тяхната стойност възлиза на над 2,5 милиарда евро.

 

Продуктовите линии, които допринасят най-много за резултатите, са управляваните услуги и високотехнологичните и транзакционни услуги. През третото тримесечие на годината, приходите от управлявани услуги в Atos са 1,038 милиарда евро, като нарастват с 0,3 процента, сравнено със същия период на 2011 г. Приходите от високотехнологични и транзакционни услуги достигат 488 милиарда евро- с 3,1 процента повече от същия период на миналата година.

“През третото тримесечие на 2012 г., ние постигнахме много висок обем на поръчките, въпреки че икономическата обстановка не е благоприятна за циклични дейности. Нашите постижения за този период са резултат от успешния бизнес модел на Atos, който въведохме през последните няколко години. Компанията успешно изпълнява поставените за 2012 г. цели”, заяви Тиери Бретон, CEO и председател на Борда на акционерите на Atos.

Поръчките към Atos през третото тримесечие на 2012 г. са на обща стойност 2,532 милиарда евро. Съотношението на направени поръчки и сключени договори и приходи за периода е положително - 116 процента.

През 2012 г. Atos България реализира значими проекти като въвеждането на първите в България електронни гишета за граничен контрол на Летище София и внедряване на SAP информационна система в електроцентралата КонтурГлобал Марица Изток 3.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes