Атос оптимизира със SAP софтуер снабдяването на Търговска Лига-Национален Аптечен Център

Ноември 24, 2011 от itFORUM

Атос България успешно внедри технологична платформа за оптимизация на  процеса  за  снабдяване на  аптеки  от  Търговска Лига-Национален Аптечен Център АД.  Новото решение,  което  вече се използва от 30 клиента на Търговска Лига, е базирано на продуктите на SAP, с централна база данни и позволява на аптеките-клиенти на Търговска Лига да извършват поръчки на лекарства и да управляват продажбите си като използват технологичната платформа на принципа “плащаш, за да използваш”. 

 

Решението предоставено от Атос България включва модул за продажба на реимбурсирани лекарства от НЗОК с поддръжка на всички необходими данни за извършената продажба и модул за свободна продажба на лекарства в аптеките. Новата интеграция позволява централизирано поддържане на ценови листи за няколко аптеки собственост на един фармацевт, както и поддръжка и актуализация на позитивен списък и рецептурни книжки. 

„Интегрираното от нашия екип решение  позволява  оптимизация на наличните количества  лекарствени продукти  в аптеките, клиенти на Търговска Лига. Благодарение на разработеното от Атос SAP решение, клиентите разполагат с по-голям оборотен капитал,  тъй като то позволява  по-добро  планиране и осигуряване единствено на необходимите  продукти  без излишно презапасяване,” сподели Веска Давидова, управител на  Атос  България. „Чрез новата платформа  аптеките ще могат да автоматизират не само голяма част от административните дейности по въвеждане на поръчки за доставка, фактури, осчетоводяване, но също и процесите по извършване на справки към регулаторни органи и анализи на реализираните продажби,” добави Давидова.

Решението на Атос  България позволява интеграция с НОИ за проверка на осигурителния статус, интеграция с НЗОК за предоставяне на информация за издадените фактури и интеграция със SAP ERP системата на аптеките за автоматично осчетоводяване на движенията с лекарствените средства. Внедрената от  Атос платформа поддържа интеграция и със SAP ERP системата на Търговска Лига, което позволява автоматично въвеждане на поръчки за доставка на база извършени продажби в аптеката и автоматично осчетоводяване на фактурите за закупуване на лекарства от аптеките.

„Доволни  сме, че  с новото решение ще можем да предоставим  модерна информационна платформа за управление на складовите наличности и продажбите на нашите клиенти и да облекчим  работата на магистър-фармацевтите  като  спестяваме време.  Това  ще позволи на фармацевтите да бъдат по-полезни  на пациентите  с професионални консултации спрямо нуждите на всеки един, посетил аптеката. Избрахме Атос България за внедряването на новата технологична платформа, защото бяхме сигурни, че като водещ SAP интегратор в България и компания с доказан опит при SAP ERP интеграцията в нашия бранш, Атос  ще  реализира проекта успешно, професионално и в срок,” сподели  Таквор Бохосян, изпълнителен директор  на Търговска Лига. 

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes