Atos разработва решения за транспортния сектор

Януари 31, 2013 от itFORUM

Atos заяви своите намерения да работи за иновации в сферата на Интелигентните транспортни системи. Компанията стана партньор в международния консорциум T-TRANS, който подписа с Европейската комисия договор за подкрепа на проекта „Увеличаване на трансфера на иновациите в Интелигентните транспортни системи към пазарите (T-TRANS)” на стойност 1,7 милиона евро.

 

T-TRANS ще работи за въвеждането на пазара на технологии, се очаква да подобрят цените и ефективността на транспортния сектор в Европа. Като специалист в сферата на Интелигентните транспортни системи, Atos ще разработи пътна карта за състоянието, бариерите и потенциала на технологиите в областта, както и пазарен анализ и оценка на макроикономическото отражение на проекта.

Компанията започна работа и по създаването на експертен център за Управление на пътуването, който да обслужва Европа. В центъра ще се разработват иновативни решения и технологии, позволяващи интегрирано и гъвкаво Управление на пътуванията, Интелигентно управление на трафика, Управление на автопарка, Таксуване по пътищата, Автоматизирано събиране на пътни такси и Транспортни операции. Чрез създаването на експертното звено, Atos ще разшири достъпа до набора от решения, които предлага в транспортния сектор.

„Мобилността е една от глобалните тенденции за развитието на обществото и играе ключова роля за повишаване на конкурентоспособността – сподели Веска Давидова, Управител на Atos България.–Разработването на иновативни решения в областта на транспорта ще допринесе за по-добрата ефективност на сектора, ще създаде допълнително удобство и предпоставки за лоялност на потребителите и ще подпомогне компаниите да оптимизират и максимизират паричните потоци.”

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes