Atos с приходи от 2,1 милиарда евро за третото тримесечие на годината

Октомври 25, 2011 от itFORUM

Стабилни общи приходи от 2,1 милиарда евро за трето тримесечие на 2011 г. обяви компанията Atos.  През третото тримесечие на 2011 г. тя реализира при управляваните услуги приходи от 1 милиард евро, а при системната интеграция приходите са 528 милиона евро. 

 

 

За отчетния период приходите при високотехнологичните транзакционни услуги като разплащателни и електронни услуги достигат 421 милиона евро - увеличение от 2.3  процента, сравнено със същия период през 2010 г. При консултантските и  технологични услуги приходите на Atos са 136 милиона евро. Приходите на  компанията в Централна и Източна Европа достигат 129 милиона евро, основно  благодарение на стабилния ръст при проектите за предоставяне на управлявани  услуги в публичния сектор. 

“През третото тримесечие на 2011 г., както беше по план компанията ни вече успешно  оперира като една интегрирана компания под новия бранд Atos. В настоящата  икономическа среда, нашата организация е добре позиционирана и генерира 74  процента от годишните си приходи посредством многогодишни договори с широка и  диверсифицирана база от клиенти. Така днес можем да потвърдим, че компанията  постепенно се движи към изпълнението на всичките поставени цели за 2011  г.,” сподели Тиери Бретон, CEO и председател на Борда на акционерите на Atos.

Поръчките към Atos през третото тримесечие на 2011 г. са на обща стойност 2  милиарда евро. Съотношението на направени поръчки и сключени договори и приходи  е 96 процента. При циклични дейности като консултантски услуги и системна  интеграция съотношението на сключени договори и приходи е 103 процента. При  постоянни бизнес услуги, като управлявани услуги, високотехнологични  транзакционни услуги и специализирани бизнес услуги е 93 процента. В края на  третото тримесечие на 2011 г. поръчките, които трябва да бъдат изпълнени, са на  стойност 14 милиарда евро, удвоени в сравнение с поръчките на стойност 7,5  милиарда евро към 30 юни 2011 г преди интеграцията със Siemens IT Solutions and  Services.  

През 2011 г. Atos са уверени, че съотношението на направени поръчки и сключени  договори и приходи ще надхвърли 100 процента, както и че компанията ще постигне  заложените приходи от 6.8 милиарда евро. 

От 4 юли 2011 г. Atos официално работи и на българския пазар в резултат от  интеграцията със Siemens IT Solutions and Services България. Atos България e най- голямата компания за технологични услуги и най-големият SAP интегратор в страната, с над 70 милиона лева приходи за 2010 г. и с над 100 специалисти.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes