Atos увеличава приходите си с 2.4 процента

Април 25, 2012 от itFORUM

Atos обяви, че през първото тримесечие на 2012 г. компанията увеличава приходите си с 2.4 процента до 2,2 милиарда евро в сравнение с резултатите на компанията през същия период на 2011 г. През първите три месеца на 2012 г. Централна и Източна Европа постигна увеличение на приходите от  1.2 процента и 10 процента ръст при „управляваните услуги” спрямо 2011 г.

 

Веска Давидова, управител на Атос България, отбеляза: “През първото тримесечие на годината компанията ни отново реализира ръст от повече от 2 процента благодарение на фокуса ни върху публично-частните партньорства и върху предоставянето на управлявани услуги, високотехнологични транзакционни услуги и специализирани бизнес услуги. През този период затвърдихме позицията си на един от водещите играчи при доставчиците на услуги в „облака” чрез включването на EMC и VMware в партньорската ни мрежа.”

Продуктовите линии, които най-много допринасят за постигнатите резултати, са “управлявани услуги” и високотехнологични транзакционни услуги с ръст на приходите спрямо първото тримесечие на 2011 г. от съответно 3.9 процента и 2.9 процента до 995 и 474 милиона евро. При „управляваните услуги” най-голям принос има 10-процентният ръст в региона на Централна и Източна Европа. 

Атос България e най-голямата компания за технологични услуги и най-големият SAP интегратор в страната, с над 70 милиона лева приходи за 2010 г. и с над 100 високо квалифицирани специалисти.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes