Atos въвежда Linky - национална система за енергийно отчитане във Франция

Ноември 9, 2011 от itFORUM

Първата във Франция интелигентна система за отчитане на консумацията на енергия Linky ще бъде въведена с участието на Atos Worldgrid. Компанията е поделение на Atos за решения за интелигентна енергия. Тя вече успешно проектира, разработи и достави системата за пилотния проект под ръководството на ERDF, енергоразпределително подразделение на националната електрическа компания на Франция. 

 

Интелигентна компютърна система Linky на Atos Worldgrid е първата, която позволява  пълна оперативна съвместимост и взаимозаменяемост на оборудване от различни производители. Linky е автоматизирана система за управление на енергийното отчитане, която включва както централна информационна система, така и единствения по рода си децентрализиран Head-End софтуер, инсталиран в концентраторите с „умни” данни. Новата интелигентна система Linky е проектирана да оперира като интелигентна мрежа „Smart Grid”.

Интелигентната система на Atos ще доведе до подобрена възвръщаемост на инвестициите благодарение на оперативната съвместимост, взаимозаменяемост и възможност за дистанционно управление на операциите. Клиентите на електрическата компания на Франция ще получат по-качественото обслужване, включително по-прецизни сметки на база реална консумация. 80% от операциите за управление на отчитането се извършват от разстояние, без да е нужно клиентът физически да присъства. Новата система предоставя възможност и за автоматична регистрация на местата, където е прекъснато електроснабдяването и по-бързо възстановяване на услугата.

"Радваме се, че днес компанията ни е част от първия проект за интелигентно енергийно отчитане. Чрез локалните представителства на Atos Worldgrid, ние ще предоставим водещото ни интелигентно решение и на останалите ни клиенти от енергийния и ютилити сектори, включително и в България. Успешното разгръщане във Франция на интелигентната система на Atos Worldgrid демонстрира уменията и капацитета на компанията ни и предоставя модел за пример за Европа и останалия свят," сподели Жером дьо Парско, изпълнителен директор на Atos Worldgrid.

Linky, резултат от съвместната работа на ERDF и Atos Worldgrid, е най-модерната интелигентна система за отчитане в света и е пример за технология на бъдещето. Архитектурата на Linky е проектирана да оперира като интелигентна мрежа, която позволява от една страна мениджърите на дистрибуторските мрежи постепенно да преминат към интелигентното управление на нисковолтови мрежи, които работят включително и с възобновяеми слънчева и вятърна енергия и електрически превозни средства. От друга - новата интелигентна система позволява на компаниите за енергийни услуги да предоставят на своите клиенти редовни и прецизни сметки, както и данни в реално време, с помощта на които потребителите да контролират и управляват консумацията на енергия в своя дом.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes