Ай Би Ес България със сертификат за информационна сигурност

Ноември 19, 2010 от itFORUM

Ай Би Ес България получи сертификат ISO 27001:2005 за съответствие със сертификационните изисквания за корпоративната система за управление на информационна сигурност. Проектът е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика”. Сертификацията обхваща цялостната дейност на фирмата - продажби, сервиз и поддръжка на компютри и офис техника; системна интеграция; разработка, поддръжка и интеграция на софтуер.

Сертификатът беше получен след компетентна проверка на системата за управление на информационната сигурност на Ай Би Ес България и уверение, че компанията отговаря на изискванията и най-добрите практики в областта на информационната сигурност.

ISO 27001:2005 е международен стандарт за системи за управление на информационната сигурност и има за цел да гарантира конфиденциалността и интегритета на информационните активи на компанията, да управлява надеждния достъп до тях и да оптимизира използваните ресурси по съхраняването им. Сертификатът обхваща основните аспекти на сигурността: оценка и управление на риска, управление на персонала, физическа сигурност, контрол на достъпа, сигурност при избора, закупуването и ползването на софтуер и хардуер, планове и действия в извънредни ситуации и кризи.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes