Balkan Services изстрелва бизнеса ви в Облака

Ноември 7, 2016 от admin

Конференцията „2017 o’clock – Time to shoot your business to the Cloud(s)“, организирана от Balkan Services, дискутира ключови приложения на Облака и актуални примери, които се отнасят конкретно за бизнеса, ползите от тях и как да избягваме рисковете.

Един от основните изводи от конференцията бе, че облачните технологии и услуги са логичният избор на бизнеса, заради предимствата, които осигуряват на компаниите. Събитието се проведе на 3 ноември 2016 г. в Интер Експо Център и бе посветено на Облачните технологии, с фокус върху тяхното използване от бизнес потребителите. Конференцията събра на една сцена представители на Oracle, Balkan Services, NetSuite, Google и две български агенции – Digital Marketing Group и Startup Masters.

Много от мениджърите у нас избягват да използват облачни приложения за бизнеса си, защото понятието „Облак“ звучи несигурно и неизвестно, като мъгла” - споделиха специалистите от Balkan Services. Облачните бизнес системи обаче предлагат редица предимства, заради което все повече компании у нас ги предпочитат. Сред основните предимства на Облака са: съкращаване на разходите, в пъти по-голяма сигурност на данните, независимост от локации или устройства, гъвкавост на потребителите, еластичност, която позволява повече потребление при пикови натоварвания и други. Финалният резултат за компаниите е фактът, че потребителите имат възможност да се съсредоточат върху бизнеса си.

Участниците се обединиха около идеята, че българските компании имат нужда от повече информация за тенденциите при развитието на Облачните технологии, както и за предимствата и рисковете от Облака, пряко касаещи бизнеса. Те представиха разнообразни презентации, отговарящи на въпроса защо трябва да планираме бизнеса си в Облака.

Най-голямото предимство, което следва от преминаване към облачни бизнес решения, според техническия директор на Balkan Services Слави Славов, е фактът, че „компаниите могат да се фокусират върху бизнеса си, а не върху IT технологиите“. Той добави още, че сигурността в Облака, не би трябвало да е притеснение за мениджърите, тъй като нивото на сигурност, което Облакът предлага, не би могло да бъде достигнато от клиентите, ако те ползват on premise системи.

Според Наталия Кирилова от Digital Marketing Group, „Компаниите вече не се състезават помежду си, те се състезават със скоростта.“ Тя добави още, че вече 85% от мениджърите в световен мащаб, използват автоматизацията, за да подобрят бизнес процесите си“.

Други лектори бяха Димитър Савов, CEO на Startup Masters, Кръстьо Иванов, управляващ партньор в Solitex IBS, Свилен Стоянов, търговски представител Oracle България.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes