Балкан Сървисис внедри Business Intelligence система в АБВ ООД

Август 27, 2012 от itFORUM

Българската консултантска компания Балкан Сървисис внедри Business Intelligence системата QlikView в дистрибуторската компания АБВ ООД, гр. Свищов. Първата фаза на проекта е реализирана за един месец, като след внедряването системата използва информация за продажбите от системата на Дейта плюс и предоставя възможност за разнообразни справки и анализи за продажбите по видове стоки, обекти, марки, наличности, обръщаемост, свързани продажби, продажби по време и клиентска кошница. Основно предимство на системата е бързината на работа и обработката на голям обем данни за секунди в реално време.

 

Системата решава редица проблеми, свързани с оперативните справки и позволява на мениджърския екип да получава актуална информация за продажбите, маржа, печалбата, събираемостта на парите и други. Актуализирането на данните става на всеки два часа, освен това на всеки цикъл се изчислява ново салдо по клиент, доставчик, средна доставна цена, наличности, движения на стоки по период и други.

„Business Intelligence решението внедрено от екипа на Балкан Сървисис ни дава възможност да взимаме цялостни решения, да сме по-адекватни, да планираме и управляваме правилно фирмените си ресурси. BI ни позволява да бъдем конкурентноспособни в тази трудна и предизвикателна пазарна ситуация, да оптимизираме разходите и складовите наличности и едновременно с това да задоволяваме възможно най-добре и качествено нуждите на клиентите” - сподели Виолета Апостолова, управител на АБВ ООД.

Предстои и втора фаза на проекта, в която фокусът ще падне върху финансовите справки като например ОПР, оборотен капитал и други.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes