Балкан Сървисис завърши BI проект в Бони Холдинг

Март 30, 2011 от itFORUM

Консултантска компания Балкан Сървисис завърши Business Intelligence проект с QlikView и изграждане на Datawarehouse с Pentaho CE Data Integration-Kettle за Бони Холдинг АД – производител на месни продукти в България. Проектът е реализиран за три месеца и е завършен през март.

 

Проектът включва изграждане на Data Warehouse, а като средство за извличане и зареждане на данни (ETL) е използван продуктът с отворен код Pentaho Data Integration-Kettle. Потребителите на решението използват QlikView за визуализация на информацията, справки и анализи по многобройни сечения. Потребителите могат да се възползват от изключителната гъвкавост при визуализирането на информацията от QlikView, благодарение на асоциативната технология на продукта и възможностите за избор и промяна на дименсии (критерии за групиране на информацията) във всички справки. Приложението позволява да бъдат сравнени продажбите, върната стока и реализацията спрямо минали периоди и постигнати резултати спрямо планирани. Изчисляват се основни ключови показатели и могат много лесно да бъдат анализирани вземанията по клиенти и плащанията с възможност за drill-down до ниво документ.

„Въпреки някои непредвидени задачи, които трябваше да решим в хода на проекта, успяхме да постигнем един много добър резултат и да облекчим значително работата си по отношение на изготвянето на справки и анализа на информация” – сподели Мариян Михайлов, Маркетинг мениджър на Бони Холдинг и ръководител на проекта.

Данните необходими за изготвяне на справките се зареждат от над 20 бази данни и се поддържа история за последните осем години. Въпреки големия обем данни, времето за изчисление на най-тежките справки е под 3 секунди а всички останали справки се получават от потребителите на практика веднага.

„Едно от големите предизвикателства в проекта беше извличането на информация от йерархичната архитектура на базата данни на „Санта” – приложението с което работи холдингът. Благодарение на доброто сътрудничество с колегите от Вато Софт, които са внедрили и поддържат „Санта”  и компетенциите на екипа ни намерихме оптимално решение за зареждането на данни в изградения Data Warehouse” – коментира Владимир Рашев, управляващ съдружник в Балкан Сървисис.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes