Бета версията на Windows 8 вече е достъпна за тестване

Март 1, 2012 от itFORUM

Майкрософт обяви Windows 8 Consumer Preview (бета версия на Windows 8) - изключително важен етап от разработването на операционната система Windows. Тя ще бъде достъпна затестване от днес на: http://preview.windows.com. Windows 8 Consumer Preview е следващият етап в процеса на разработване на операционната система, след обявяването на Windows 8 Developer Preview в края на миналата година, която бе изтеглена над 3 милиона пъти. Windows 8 Consumer Preview предлага едно по-пълно изживяване за тестване на най-популярната в световен мащаб операционна система от широк кръг потребители.

  

„С Windows 8, ние преоткрихме различните начини на взаимодействие на хората с  техните персонални компютри и как всичко може да се превърне в едно естествено продължение на дадено устройство, независимо дали се използва Windows 8 таблет, лаптоп или all-in-one устройство”, каза Стивън Синофски, президент на Windows и Windows Live дивизията в Майкрософт. „Windows 8 Consumer Preview предлага безкомпромисен подход към начина, по който използвате вашия компютър”.

По време на събитието за представяне на Windows 8 Consumer Preview в Барселона, което бе посетено от партньори от Европа и целия свят, компанията представи някои ключови обновления в операционната система:

  • Широк кръг от продуктови новости и подобрения. След обявяването на Windows 8 Developer Preview през септември миналата година, чиято цел беше да даде възможност за преглед на платформата за програмиране, Windows 8 се разви във всеки един аспект. От завършване на потребителското усещане за работа чрез докосване, клавиатура и мишка до усъвършенстване на платформата за разработване, операционната система подобрява работата, качеството и надеждността на всички подсистеми. С добавените функционалности Consumer Preview предоставя по-завършен изглед на възможностите на Windows 8.

 

  • Windows Store с нови приложения. Windows 8 Consumer Preview отбелязва отварянето на Windows Store, който е пълен с нови и различни приложения в стил „Metro”, разработени от независими разработчици и Майкрософт. В този период приложенията ще са налични за изпробване безплатно от потребителите. Windows Store ще предлага персонализирани препоръки, а Windows 8 ще предлага на потребителите възможността да прехвърлят приложенията и настройките си на различни компютри. Това прави лесно откриването и използването на нови приложения и едновременно с това дава страхотна възможност на разработчиците.

 

  • Свързване с облака чрез Windows базирани компютри и Windows Phone 7. Windows 8 Consumer Preview предлага интеграция със съдържанието, от което потребителите се интересуват и получават през уеб услугите. Допълнителна регистрация с Майкрософт акаунт предлага достъп до функционалности, като: възможност да се пренасят всички настройки, да се използва пространство за складиране на файлове в облака,да се работи с имейл, календар и контакти, както и свързване с широк кръг услуги. Връзката ви с облака работи на вашите Windows базирани компютри и Windows 7 телефони.

 

  • Internet Explorer 10 Platform Preview 5. Най-добрият начин да работите с уеб пространството под Windows e Internet Explorer 10. Браузърът беше проектиран, за да създаде ново усещане за работа специално за Windows 8 устройства. Той предлага потребителски интерфейс, който е фокусиран повече около уеб пространството, отколкото около самия браузър. Бърз и плавен, Internet Explorer 10 предлага хардуерно ускорение за по-добра работа в интернет.

 

  • Преглед на новите хардуерни възможности. По време на събитието в Барселона Майкрософтпоказа също и как Windows 8 работи на различни нови x86- и ARM- базирани устройства.

 

  • Windows 8 Consumer Previewще бъде наличен за тестване на английски, френски, немски, японски и китайски език.

За повече информация за Windows 8 и как да изтеглите Consumer Preview, моля, посетете:http://preview.windows.com или http://windowsteamblog.com.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes