Безотговорният бизнес няма да има пазар

Април 3, 2014 от itFORUM

Тенденциите са от обобщено изследване на Мрежата на база анализи от цял свят (за повече данни вижте инфографиката). Представители на локалните мрежи на Глобалния договор на ООН от 8 страни (САЩ, Полша, Румъния, Сърбия, Турция, Гърция, Македония) се събират на 7-ми април в България да обсъдят как се прави бизнес по отговорен начин
 
Очаква се т.нар. „безотговорни” компании, които не инвестират в устойчивото развитие, не ангажират веригата си на доставки и не са отговорни към обществото да загубят шансове за пазари в рамките на това десетилетие. Изводите са от обобщен анализ на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН на база данни от цял свят. 
 
„Безотговорният” бизнес не само ще бъде притиснат от законовата рамка в Европа и в по-голяма част от света, но ще бъде санкциониран и от потребителите, и от инвестиционната общност. 
 
Тенденциите в тази посока ще бъдат представени на международния форум, на който България е домакин. Според тях 86% от потребителите в света смятат, че компаниите трябва да отделят еднакво внимание и на обществените, и на бизнес интересите си. 67% от потребителите предпочитат да пазаруват от компании, които споделят техните ценности. 8 от 10 потребители в Мексико и Китай очакват от компаниите да даряват част от приходите си за някаква кауза. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Паричните потоци също вече потичат в посока отговорното правене на бизнес и инвестиционната общност започва да „санкционира” т.нар. „безотговорни” играчи. Пазарът на отговорното финансиране в Европа нараства с около 1 трилион в периода 2009 – 2011 г. и надхвърля общо € 6 трилиона. Само в Америка т.нар. „отговорно инвестиране” се очаква да достигне $ 1 трилион през 2020 година, а приходите от него се очаква да надхвърлят $ 667 милиарда. 
 
·   67% от всички инвестиции в социални начинания в САЩ са печеливши. 
·   90% от всички инвестиции в предприятия с положителен ефект върху околната среда в САЩ са печеливши. 
·   91% от всички предприятия в САЩ, които търсят отговорно финансиране, са го получили. 
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes