Бизнес интелигентност срещу СПИН

Ноември 17, 2010 от itFORUM

 

Борбата срещу СПИН и другите бичове за развиващите се страни се сблъсква с проблеми, подобни на тези на големите корпорации – ограничени ресурси, прекалено много данни, малко полезна информация и предизвикателна и променяща се среда.

За да се справи с проблемите, организацията Clinton Health Access Initiative (CHAI) е избрала SAS за технологична поддръжка за вземане на добри решения и правене на подходящи инвестиции в борбата й с разпространението на СПИН, малария, туберкулоза и други опасни заплахи за здравето.

“Без точна информация за разходите и въздействието хората не винаги вземат оптималните решения - казва Мегън О’Брайън, директор изследвания в CHAI. –Вземането на решения се подобрява, когато дарителите, правителствата и медицинските специалисти разбират най-добрите и най-лошите сценарии във всеки етап.”

Със софтуера SAS Analytics, част от SAS Business Analytics, CHAI:

Създава и обновява предвижданията за заявки на лекарства срещу СПИН вируса и насърчава производителите да произведат подходящите препарати за възрастни и деца;

Създава и обновява предвиждания за комбинирани терапии, за да се фокусира пазарът на лекарства за малария;

Генерира предвиждане на необходимите лекарства за туберкулоза, за да убеди производителите да намалят цените;

Споделя тези предвиждания с ОН и Световната здравна организация;

Разработва модели за лечение заедно с министерствата на здравеопазването по света, за да оптимизира ограничените ресурси.

CHAI е сред многото неправителствени, правителствени и бизнес организации, които разчитат на SAS Business Analytics. Премиера на SAS Forum Bulgaria ще се проведе на 30 март в хотел Радисън, посветена на това как инструментите за бизнес анализ могат да отворят нови пътища за организациите в тези трудни икономически времена.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes