Българи са абсолютни шампиони по програмиране на Балканите

Юли 8, 2011 от itFORUM

Тази вечер България ще триумфира като абсолютна сила в информатиката на Балканите в лицето на златните Румен Христов (на снимката) от МГ Шумен и Христо Венев от Софийската МГ; сребърните Георги Георгиев, Владислав Харалампиев и Христо Стоянов от Софийската МГ, Герасим Велчев от Варненската ПМГ; бронзовите Йордан Чапъров от МГ Ямбол и Кристиян Цъклев от Софийската МГ.      

 

Зад кулисите ще бъдат хората, подготвили и ръководили медалистите: Бисерка Йовчева, Петър Петров, Емил Келеведжиев, Младен Манев, Красимир Манев, Антон Шиков, Руско Шиков, Ясен Никифоров, Бойко Банчев, Галина Момчева.

"Бърза информация от Румъния, абсолютни сме!", задъхано изстреля по телефона Доц. Красимир Манев.

"От 2007 само веднъж сме предали титлата - през 2007 шампион е бил Ростислав Руменов, през 2009 - Румен Христов и Антон Анастасов, през 2010 Румен и Ясен Трифонов", пише във Фейсбук от Шумен жената, която е най-близко до златните медали по информатика през последните години - Бисерка Йовчева.

От 3.07. до 9.07. в гр. Бистрица се проведоха едновременно 19-тата Балканска Олимпиада по Информатика (BOI'2011) и 5-та Юношеска Балканска Олимпиада по Информатика (JBOI'2011, за ученици до 15,5 години) - www.boi2011.ro. Участваха 56 състезателя от 13 страни - 10 държави (Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Кипър, Македония, Молдова, Румъния, Сърбия и Черна гора) в старшата и 7 в младшата възрастова група (Босна и Херцеговина, България, Гърция, Македония, Молдова, Румъния и Сърбия), както и два отбора извън официалното класиране - Швейцария при големите и Хърватска при по-малките.

България по традиция участва в тези олимпиади с пълни отбори от по 4 ученици. И в тазгодишното състезание нашите ученици достойно защитиха авторитета на българската състезателна информатика. Във всяка от двете възрастови групи спечелихме по 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов медал. Златни медалисти и абсолютни шампиони на Балканите (първо място в класирането за своята група) са 11-класникът от МГ Шумен Румен Христов - при големите, и 7-класникът от Софийската МГ Христо Венев - при по-малките. Сребърни медалисти в старшата възрастова група са Георги Георгиев и Владислав Харалампиев от Софийската МГ, а при юношите - Христо Стоянов от Софийската МГ и Герасим Велчев от Варненската ПМГ. Бронзови медалисти са Йордан Чапъров от МГ Ямбол и Кристиян Цъклев от Софийската МГ.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes