Българо-американска кредитна банка създаде първата у нас виртуална банка (видео)

Ноември 20, 2013 от itFORUM

Българо-американска кредитна банка (БАКБ) представи новия си бранд BACB Plus. BACB Plus е първата виртуална банка в България, която позволява на клиентите си да използват вече познатите на потребителя инструменти за банкиране чрез интернет, но по нов начин, надградени и интегрирани в система, която създава нова среда за управление на финансите. Като първи и най-важен елемент, превърнал се в основа на проекта, е достъпността чрез различни дистанционни канали. Клиентът сам решава кога, откъде и как да управлява финансите си, да заявява и използва продуктите и услугите на банката и да получава информация. Още при първия си контакт с BACB Plus всеки може да избере, откъде и кога да стане клиент и да си открие разплащателна сметка, без да е необходимо да посещава офис на БАКБ.
 
Дистанционните канали са основно преимущество на BACB Plus. Те позволяват разширяване на предлаганите продукти и услуги. Така например, човек може да стане клиент на виртуалната банка чрез неприсъствена регистрация, като дебитните карти се заявяват онлайн и се получават по куриер, а ПИН кодът – с SMS. По същия начин стои въпросът с кандидатстването и отпускането на кредити. След като е станал клиент на виртуалната банка, всеки може да кандидатства и при одобрение - да получи потребителски кредит онлайн. По-благоприятните условия за основни банкови продукти са водещ мотив за концепцията на виртуалната банка. Така например, дебитните карти са без такси за теглене, на който и да е банкомат в страната, първата разплащателна сметка е без такса за откриване и с удвоена лихва през първата година, а специално за новите клиенти на виртуалната банка  е създаден 3-месечен депозит с много изгодни промоционални условия. 
 
Разширената гама от виртуални продукти, комбинирани с иновативни начини за тяхното използване, чрез създаването на полезен и потребителски ориентиран интерфейс, формират разнообразието от функционалности в BACB Plus. В допълнение, богатата функционалност е съчетана с пълна интегрираност на каналите чрез използването на мощна CRM система, позволяваща на потребителя да бъде „в центъра“, да бъде обслужен „на 360 градуса“ и да получава пълна и еднаква информация за използваните от него продукти. Сигурността за потребителя също е застъпена на високо ниво  чрез средствата за идентификация и авторизация в системата (КЕП и еднократна парола), използването на съвременни стандарти технологии и модерна антифишинг система. За достъп до сайта на BACB Plus ( https://transact.bacbplus.bg ) всеки потребител разполага с име, парола, лична картинка и ключова фраза. Потребител на услугата  въвежда парола, само ако показаните картинка и ключова фраза са негови.
 
Концепцията за виртуалната банка не е нещо ново за банките в Европа и по света, но за България това е един нов модел на банкиране, който не изисква посещение във физически офис на банката. Независимо от това, системата на BACB Plus позволява на клиентите си да бъдат в тясна връзка със служителите на банката. Това е нова, „приятелска“ среда, която включва специално разработени канали за връзка с BACB Plus: телефон, имейл, skype, чат, Фейсбук страница, дискусионен форум, опция за обратно обаждане, инструкции свободен текст през сайта и др.
 
Вижте видео от пресконференцията по повод представянето на Виртуалната банка BACB Plus:
 
 
Първата виртуална банка в България бе представена на медийно събитие в галерия Credo Bonum от Цветелина Бориславова, мажоритарен собственик и председател на Надзорния съвет на БАКБ, Васил Симов, изпълнителен директор и председател на УС на БАКБ, Славка Вълкова, директор „Виртуална банка и картови плащания“, Димитър Кехайов, директор „Информационни технологии“. 
 
„Създаването на първата в България Виртуална банка BACB Plus е една сбъдната мечта – моя и на хората, които вече повече от година работят по този проект!“, каза по повод старта на новия бранд Цветелина Бориславова. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
„Надяваме се, че BACB Plus може да помогне, както на частните, така и на фирмените клиенти на БАКБ да работят по-бързо, по-лесно и по-приятно със средствата си и да могат да правят това по всяко време, където и да се намират.“, коментира новата линия на развитие, Васил Симов. 
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes