Българска фирма внедри Business Intelligence система в международната компания GemSeek

Март 3, 2015 от admin

Международната компания за маркетингови проучвания GemSeek вече работи с Business Intelligence система, внедрена от българската консултантска компания Balkan Services. Проектът разкрива потенциала на софтуерните решения за Business Intelligence (бизнес анализи) в обработката и многопластовото представяне на маркетингови и продуктови проучвания.

 

„Работата ни с екипа на Balkan Services доведе до изключително успешна интеграция на данните от глобално пазарно проучване на наш международен клиент с Business Intelligence решението, което ни беше предложено. Нивото на сложност при един такъв проект е много високо, тъй като данните за всеки пазар и всяка продуктова категория имат специфики, но изискват финалните изчисления да са направени в стандартизиран формат, за да може да има сравнимост. Това решение спести много време на екипа ни и гарантира абсолютна безпогрешност на изходните данни“ - заяви Петко Тинчев, управляващ партньор, GemSeek Consulting.

На база на внедрената Business Intelligence технология се изготвят десетки справки в две отделни направления за секунди. Потребителите използват софтуерното решение за анализ на данните от над десет държави, сред които Германия, Франция, Русия, Китай, САЩ и други. Справките се извършват по многобройни сечения, с възможност за стигане до всеки детайл на момента.

Внедрената Business Intelligence система реализира тежки и изискващи много време справки, като с елиминирането на човешката намеса се избягват възможни грешки. По този начин се осигурява значително по-голяма точност и сигурност на данните. Чрез различни видове алгоритми се имплементира информационно представяне на маркетингови показатели, като всички справки са интерактивни и гъвкави.

„Маркетинговите проучвания са богата и сложна за анализ област. Точно високите изисквания на задачата, обаче, ни вдъхновиха да разкрием потенциала на Business Intelligence в нова светлина“ - посочи във връзка с реализацията на проекта Бояна Ликоманова, ръководител Business Intelligenceотдел, Balkan Services.

GemSeek Consulting е компания, която консултира Fortune 500 клиенти по отношение на тяхната маркетингова стратегия, инициативи, насочени към изграждане на лоялна клиентска база, оптимизирането на продуктовия микс, създаването на операции на нови пазари и много други бизнес области, които пряко касаят продажбите на международните пазари. Чрез инструменти от сферата на пазарните проучвания, статистическото моделиране и анализиране на данни и софтуерното програмиране, GemSeek успява да предложи на клиентите си уникална комбинация от методологии, с които те да отговорят на най-важните си бизнес въпроси.

Balkan Services извършва консултации, проектиране и внедрявания на решения за управление, анализ и контрол на бизнеса. Компанията е едноличен лидер на пазара на Business Intelligence (BI) системи в страната почти от самото му възникване. Сред клиентите на й са Coca-Cola Hellenic, Фикосота Синтез, Юниливър, Интерснак, Винпром Пещера и др. Balkan Services е пазарен лидер в интеграцията и поддържането на ERP системи във финансовата индустрия, по-специално в банковия сектор в България. Компанията има над 200 успешно внедрени и работещи ERP, CRM и BI проекта във водещи компании в страната. Тя е партньор и разполага със сертифицирани специалисти за продуктите на Altec, IBM, Microsoft, LucaNet и Qlik.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes