Български отбор е сред победителите в регионално състезание за финансови технологии

Юли 2, 2016 от admin

Екипът на Imperia Mobile от България се класира сред най-добрите отбори в регионалното състезание за финансови технологии Beyond Hackathon, което се проведе през изминалия уикенд в Атина. Десет българи участваха в състезанието по покана на Пощенска банка.

Младежки ентусиазъм, много разработчици, оригинални решения за трудния и взискателен пазар като този на финансови услуги,творчески предложения, насочени към използването на потребителския опит и конкуренция на международно ниво – с това се отличи регионалното състезание Beyond Hackathon, организирано от Юробанк - европейската банкова група, част от която е Пощенска банка. Общо 17 отбора, сред които представители на България, Румъния, Словения и Гърция, презентираха предложения си в края на двудневния работен процес. Международното шестчленно жури оценяваше решенията, като един от критериите бе да се комбинира съдържанието на решенията с приложения, адресирани по един или друг начин към крайния потребител.

На първо място се класира отборът Counterfactual, а втори бе отборът с име Xbots. Победителите представиха приложение с препоръки и съвети за намаляване разходите на потребителите. Второто място заслужи младият отбор, който представи Таки – първият чат-робот личен банков асистент. Нашите сънародници от Imperia Mobile спечелиха третото място с иновативното си решение iBank, което впечатли журито с функционалности като добавена реалност, плащане с пръстов отпечатък, сканиране на кредитни и дебитни картис камера на телефона за логин в приложението и нов начин за директен трансфер на средства между потребители на банката, използващи приложението.

В рамките на трите дни участниците не само се запознаха и обмениха опит, но и чуха мотивиращи речи и вдъхновяващи говорители на международно ниво. Те получиха съвети от експерти в сферата на бизнеса, дизайна, технологиите и комуникациите. Всеки от отборите имаше собствен ментор, който ги подпомагаше да развият идеите си по най-добрия възможен начин. Класиралите се на първо, второ и трето място получиха и парични награди, съответно в размер на 5 000, 3 000 и 2 000 евро.

Beyond Hackathon е част от инициативите на Центъра за иновации на Юробанк, чиято цел е да вдъхновява, развива и промотира отворените иновации в сферата на финансовите услуги, като работи в сътрудничество с глобалната стартъп общност. Състезанието за финансови технологии се провежда съвместно с две от най-големите платформи за подпомагане на стартъп компании в региона – Found Ation и The Cube.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes