Български ученици станаха първи на международното състезание по компютърни мрежи в Букурещ

Юни 15, 2011 от itFORUM

Валентин Габъров, Александър Спасов (от Технологично училище елекронни системи) и Стефан Николов (от Националната природо-математически гимназия), спечелиха отборно първото място в международното състезание по компютърни мрежи Networking Academy Games 2011. Отлично се представи и Стоян Славчев, студент от СУ, който се класира на трето място в категорията за инструктори.

 

Събитието се проведе на 10 и 11 юни 2011г. в румънската столица Букурещ. Над 60 младежи, победители в националните състезания по мрежи в 9 държави, сред които - България, Чехия, Унгария, Германия, Румъния, Словакия, Украйна, Русия и Молдова, премериха сили в престижната надпревара.

Networking Academy Games 2011е регионална инициатива за Централна и Източна Европа, която се провежда за шеста поредна година. Целта на конкурса е да тества и да покаже нивото на знанията и уменията на младежите в областта на мрежовите технологии. Състезанието включва индивидуални и групови задачи, организирани като онлайн тестове и практически задачи, като участниците са разделени на три категории – ученици от гимназиалните класове, студенти от университетите и инструктори от Мрежовите академии.

България участва  за пета поредна година в това състезание и за първи път заема първо място. През 2007 г, Павел Стефанов бе трети, през 2008г. Николай Николов от СУ – втори, а през 2009 - Анастасия Илиева (ТУЕС), Иван Арабаджиев и Мартин Райков (СМГ), заеха отборно третото място.

„Трудните казуси се оказаха преодолими за отлично подготвения ни отбор и състезателите ни успяха да докажат превъзходството си пред станалите държави, като работиха изключително добре в екип”, споделиха преподавателките от Регионалната Сиско академия на СУ ”Св.Климент Охридски” - Зорница Якова и Дафинка Митева, ръководители на отбора и членове на националната комисия за състезанието по компютърни мрежи в България.

Участието на българския отбор в състезанието бе осъществено с подкрепата на  МОМН, със съдействието на г-жа Силвия Кънчева, държавен експерт дирекция "Образователни програми и образователно съдържание" и на председателя и административния управител на Българската асоциация на мрежовите академии /БАМА/ -  Теодора Борисова и Драгомир Димитров, както и на екипа от професионалисти от ФМИ на Софийския университет и ТУЕС.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes