Български журналисти оцениха пазаруването онлайн от Multirama

Март 27, 2012 от itFORUM

Основните предимства на пазаруването онлайн на кредит са бързината, удобството и сигурността, които услугата предоставя на клиентите. Това показват резултатите от проучване, проведено сред повече от 20 водещи журналисти, от пионерите на този тип търговия у нас - най-голямата специализирана верига за компютри и периферия Мултирама България и лидера на пазара на потребителско кредитиране БНП Париба Лични Финанси, България, който предлага най-търсения стоков кредит у нас JetCredit. Двете компании разработиха и стартираха първия уеб магазин, предоставящ възможност за онлайн покупка на желаните стоки на изплащане.

 

След като тестваха в реални условия всеки етап от използването на услугата, журналистите дадоха своите оценки и коментари. Участниците в анкетата избраха различни стоки от уеб магазина на Multirama. Най-търсени бяха лаптопите от различни марки и модели. Сред желаните „покупки” бяха и три съвременни ултрабука, които се очаква да бъдат следващият хит на пазара на преносими компютри.Над 90% от представителите на медиите оценяват като „отлично” и „много добро” бъдещето на този сегмент като цяло, а почти 82% са дали същите отговори за онлайн пазара на високотехнологични продукти с кредит на изплащане.

Според журналистите основните предимства на пазаруването онлайн на кредит са, че е удобно и пести време.Над 85% от анкетираните заявяват, че са открили търсените продукти бързо и лесно. Ваньо Кръстев от технологичният сайт itFORUM коментира, че работата със сайта е „изключително лесна и интуитивна”.

Същото важи и за кандидатстването за кредит онлайн – за над 80% от участниците в анкетата процедурата е проста и удобна. Според Пепа Йорданова от в. „Всичко за семейството” онлайн магазинът предлага: „...бързо и удобно попълване на всички бланки в страницата, което не се среща често.” За блогъра Никола Балов е: „...хубаво, че в сайта има ясно видими бутони за опцията с кредита, както и че е изписана общата сума с лихвата, която ще бъде платена накрая. Обслужването по телефона беше ясно и не по-различно от това на място.”

Сигурността и защитата на данните на клиентите също бяха високо оценени от участниците в анкетата. Над 77% от тях са поставили оценки „отлична”, „много добра” и „добра” на мерките за сигурност, които са заложени в процедурата по кандидатстване за кредит.

Общите оценки на съвместната услуга на Мултирама Българияи БНП Париба Лични Финанси, България също са положителни - 59,1% от анкетираните я оценяват като „много добра”, а 22,7% като „отлична”. Според журналиста от в. „Стандарт” Кристиян Костурков: „Услугата е в крак с времето, пести доста време на потенциалните купувачи, тъй като системата явно работи доста бързо, а и служителите в БНП Париба Лични Финанси не губят времето на клиентите си. Смятам, че подобни инициативи ще имат голям успех в бъдеще. Особено, ако се правят качествено.”

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes