„БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ“ АД отчете ръст на за миналата година

Юни 9, 2016 от admin

На 8-ми юни 2016 г.се проведе Общо събрание на акционерите на „БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ“ АД (БОБС). На събранието бяха приети годишните отчети за дейността на дружеството през изминалата 2015 г. и бе избран нов Главен изпълнителен директор, както и нов състав на Съвета на Директорите.

 

Акционерите на БОБС избраха г-н Мирослав Вичев за Главен изпълнителен директор на дружеството. Вичев е възпитаник на Английската езикова гимназия и Техническия Университет в София, където завършва с отличен успех. Кариерата му преминава през различни позиции в ИТ сектора. Той започва кариерата си в Българска Пощенска Банка, като достига до поста ръководител "Приложни системи". От 1996 до 2000 г. е Мениджър, а по-късно и Старши мениджър в "Управленско консултиране и ИТ" на Deloitte & Touche. От 2000 до 2002 работи като Ръководител консултантски отдел в Майкрософт България, като в същия период е и консултант по избора на система РИНГС, към БНБ. Кариерата му преминава през ТБ „Биохим“, където е Директор ИТ и участва в обновяването на основната банкова система. От декември 2003 година е член на УС, а в последствие и Изпълнителен директор на Банка ДСК, където има ключова роля в трансформацията на традиционна държавна институция в модерен лидер на пазара, цялостно внедряване на банкова система и изграждане на самостоятелен картов център. Междувременно е член на Надзорния съвет на Пенсионна компания „ДСК Родина“, член на Съвета на директорите на „Дружество за касови услуги“ ичлен на Съвета на Директорите на OTP Bank (Русия). Благодарение на натрупания опит и успешни проекти, г-н Вичев израства в групата OTP до ниво Заместник на Главния изпълнителен директор на OTP Bank (Унгария) и CIO на банковата група.

На общо събрание бе гласуван и нов състав на членовете на Съвета на директорите (СД). Новите членове са представители на Пощенска Банка и Първа Инвестиционна Банка. Съветът напускат Райфайзенбанк и Банка Пиреос.

Считано от 08.06.2016 г. членове на Съвета на директорите са:

  • Калин Димитров Христов– Българска Народна Банка, Председател на СД
  • Виолина Маринова Спасова– Банка ДСК, Зам. председател на СД
  • Левон Карекин Хампарцумян, УниКредит Булбанк, член на СД
  • Стилиян Петков Вътев, Обединена Българска Банка, член на СД
  • Георги Димитров Константинов, Централна Кооперативна Банка, член на СД
  • Мартин Михайлов Заимов, SG Експресбанк, член на СД
  • Петя Николова Димитрова, Пощенска Банка, член на СД
  • Васил Христов Христов, Първа Инвестиционна Банка, член на СД
  • Мирослав Станимиров Вичев, БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ, член на СД

Икономическото развитие на България през 2015 г. продължи с растеж

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes