БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ се споразумя с Equens за обмен на SEPA плащания

Септември 19, 2011 от itFORUM

БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ и Equens подписаха двустранно споразумение за обмен на SEPA Credit Transfer (SCT) плащания. Equensе един от най-големите европейски картови и платежни оператори, а това десето му междусистемно споразумение. 

 

Споразумението е важна стъпка към оптимизиране на финансовите потоци между източно и западноевропейските страни. Сътрудничеството осигурява на банките от двете общности бърз, евтин и нискорисков начин за постигане на достижимост до банките от другата общност и позволява лесен и ефективен обмен на SEPA плащания. Партньорството е основано на рамката за взаимосвързаност на Европейската асоциация на автоматизираните клирингови къщи (European Automated Clearing House Association- EACHA).

Като един от основните оператори в SEPA региона, Equens предлага пълна достижимост за всички свои клиенти в Европа. Компанията в момента обработва SEPA транзакции за банки и платежни системи в 16 европейски страни, постоянно разширявайки общността на участниците си и взаимосвързаността с други платежни системи в Европа и извън нея. Освен договора с БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ, Equensв последно време работи по обмен на SEPA транзакции по директен дебит (SDD) със SECB (Швейцария) през август и подписване на договор с Trans Fond (Румъния) за SCT миналия юни.

Мичел Стюет, генерален мениджър „Пазарно управление“ в Equens: "Много сме доволни да установим тази двустранна връзка с БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ. Ние наистина вярваме във важността на SEPA. Обемите на нашите SEPA плащания и търсенето от страна на клиентите показват устойчив прогресивен ръст. На базата на нашето солидно присъствие в Европа и обещаващите изгледи ние ще продължим да инвестираме в SEPA както в междубанковите, така и във вътрешнобанковите плащания. Връзката с БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ е една важна за нас стъпка към подобряване на достижимостта в България, като предлага значителни ползи за нашите клиенти, имащи връзки с България, по отношение на достижимост, бързина и цена.“

Александър Станев, прокурист и главен директор „Бизнес развитие – Платежни, информационни и софтуерни услуги“ в БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ коментира: “Като един от членовете, основали EACHA, силно подкрепямеразвитието на SEPA като важен крайъгълен камък за интеграция на плащанията в Европа. Връзките между клиринговите къщи са основни мостове между общностите и ще осигурят SEP Aползи за банковите клиенти. Връзката с Equens ще обогати текущата достижимостза нашите клиенти и е една важна стъпка в непрестанните ни усилия за разширяване на тази достижимост за нашата общност.”

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes