„Борика-Банксервиз“ тества съвместимостта на услугите си с Internet Explorer 9

Май 11, 2011 от itFORUM

„БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ“, един от доставчиците на електронен подпис в България, гарантира съвместимостта на своите услуги с Internet Explorer 9 и препоръчва неговото използване. Компанията проведе пълни тестове за съвместимост на своите електронни подписи B-Trust с всички електронни услуги при използването на Internet Explorer 9. Това включва, както е-услугите на електронното правителство, така и системите за електронно банкиране на 13 банки, които поддържат достъп с електронен подпис. Наред с най-масово използваните електронни услуги за подаване на документи и информация към администрацията, най-новият браузър на Майкрософт работи безпроблемно и при подписването на всякакъв тип файлове и документи.

 

„Основен приоритет на нашата компания винаги е било осигуряването на максимално ниво на сигурност на информацията и използване на най-новите разработки на пазара. В този смисъл Internet Explorer 9 е отличен избор за потребителите на електронни подписи на B-Trust, защото им предлага най-съвременни възможности и най-доброто ниво на сигурност към момента“, коментира Стефан Хаджистойчев, ръководител отдел „Удостоверителни услуги“ в „БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ“.

С разработването на новия браузър Internet Explorer 9, Майкрософт предлага продукт, който отговаря на всички потребителски нужди и тенденции в технологиите, като едновременно с това намира реално приложение в бизнеса. Когато потребителите боравят с конфиденциална информация в интернет, е важно да използват такъв браузър, който гарантира сигурността на данните. Свалянията на Internet Explorer 9 са пет пъти повече, отколкото тези на Internet Explorer  8 за същия период от жизнения цикъл на продукта. В световен мащаб, новият браузър достигна 7.5% пазарен дял (според Net Applications). В България Internet Explorer 9 вече премина 3%.

„Internet Explorer 9 е браузър, на който хората могат напълно да се доверят. Майкрософт дава възможност на потребителите да контролират сигурността си, както и да вземат решения как и дали тяхната лична информация да бъде споделяна и проследявана от други“, допълни Станимира Добруджалиева, продуктов мениджър за Windows в Майкрософт България. 

Когато е проектиран правилно, надеждният браузър помага на потребителите да се фокусират върху работата си в интернет и да не губят време в това да се тревожат за сигурността и поверителността на информацията си. Потребителите искат да знаят, че сайтовете, които посещават и файловете, които свалят, няма да навредят на компютрите или личните им данни. Internet Explorer 9 е надеждният начин да се работи с интернет, тъй като има голям набор от вградени технологии за сигурност и защита на личните данни.

Новост в Internet Explorer 9 е така нареченият Tracking protection. Този нов механизъм защитава потребителите срещу много форми на онлайн проследяване, а Tracking Protection Lists дава възможност на хората да контролират кои сайтове и трети страни могат да проследяват тяхната активност и сърфиране, докато са онлайн. Всеки човек или група може да създава Tracking Protection Lists, като по този начин потребителите могат да си помагат взаимно за увеличаване на сигурността онлайн.

Smart Screen Filter защитава от заплахи, като линкове в мейли, които изглеждат изпратени от определена банка, фалшиви нотификации от социални мрежи, зловредни реклами и т.н.

Application Reputationе услуга, предоставена от Smart Screen, която проверява репутацията на даунлоудите. За файлове с добра репутация, процесът на даунлоуд е по-плавен и непрекъснат. За файлове, които нямат изградена репутация, Internet Explorer 9 предупреждава, за да може да се вземе информирано решение, преди да се премине към даунлоуд.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes