Бойчо Делевски, SAP България: SAP World Tour 2011 ще покаже технологии, които отварят нови хоризонти за работа с нашите клиенти

Септември 14, 2011 от Ваню Кръстев

SAP World Tour 2011 е събитието, обединяващо българската SAP общност, която всяка година се радва на лекции, фокусирани презентации и демонстрации от международно признати бизнес лидери. В навечерието на неговото провеждане изпълнителният директор на SAP България Бойчо Делевски сподели с читателите на bSoftware какво могат да очакват посетителите на престижния бизнес форум.

 

Г-н Делевски, какво да очакват посетителите от тазгодишното издание на SAP World Tour?

Знаете, че SAP World Tour е нашето най-голямо годишно събитие. Гордеем се, че то вече се наложи и като традиция и като интерес. В неговите рамки се стараем да представим най-новите решения, продукти и технологии на компанията, които са разработени през последната година. От тази гледна точка тази година няма да е по-различна. По-различна ще е обаче от гледна точка на представянето на някои продукти и технологии, които отварят нови хоризонти и аспекти за работата ни с нашите клиенти.

Като формат самото събитие ще бъде фокусирано както върху продуктите ни на българския пазар, така и паралелни сесии на които наши клиенти и партньори ще представят най-добри практики от проекти, които са реализирали. Дори планираме част от тези решения да бъдат представени на живо. Цялостната ни идея е това събитие да бъде полезно с максимално директна интеракция и комуникация с посетителите.

Кои са световните технологични и бизнес тенденции, които предопределят развитието на продуктите на компанията и за които най-вероятно ще стане дума по време на SAP World Tour?

Тенденциите, които SAP оценява като определящи бъдещето на бизнеса и които трансформира в технологични решения, са няколко. Свързаността в световен мащаб нараства, ползването на “умни” устройства също. Изхождайки от това и с придобиването на компанията Sybase, SAP се позиционира като един от лидерите в предоставянето на мобилни платформи за правене на бизнес от всяко място и устройство. Представена ще бъде технологичната платформа Sybase Unwired Platform, коятопозволява бизнес приложенията да се предоставят с много високо ниво на сигурност и леснота на използване от крайните мобилни потребители. От своя страна SAP ще разработва все повече и повече бизнес приложения на базата на тази платформа.

Друга глобална тенденция е натрупването и обработването на все по-голямо количество информация. Това е сериозно предизвикателство за всички компании, които трябва да съумяват да извличат полезните данни и с това да привнасят стойност при вземането на адекватни бизнес решения. Отговорът на SAP на тази тенденция е технологията HANA (High-Performance Analytic Appliance), чрез която данните се обработват в оперативната памет. Тя осигурява невероятни възможности за получаване на адекватна управленска информация при вземане на решения или наблюдаване на бизнес процесите и резултатите от тях в момента, в който те се случват. За нас HANAе стратегическа технология и тя ще ни предостави един драматичен скок в изпълнението и начина на работа с бизнес приложенията. За в бъдеще върху нея ще се разработват приложения за аналитична обработка на информацията (Business Intelligence), а защо не и за всички бизнес приложения на SAP. Сама по себе си HANA е платформа, която се състои от няколко компонента. Единият е чисто хардуерен и се предоставя от наши стратегически партньори. Вторият е in-memory processing engine, който работи в оперативната памет и свежда обработката на големи обеми от данни до порядъка на частици от секундата. Подобна технология е добре дошла за средствата за BusinessIntelligenceи анализ и те могат много добре да се възползват от нея. Важно е да отбележим и че HANA практически работи с всякакви комерсиални база данни.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes