Business Intelligence система внедри Спарки

Октомври 13, 2011 от itFORUM

Business Intelligence системата QlikView внедри производителя на инструменти и оборудване за строителството Спарки. Решението работи за нуждите на няколко фирми в групата, използва се от централата в София, както и от Спарки Пауър Тулс в Германия. Проектът е реализиран за по-малко от три месеца от българската консултантска компания Балкан Сървисис и е завършен през септември.

 

Business Intelligence системата генерира справки, отчети и анализи за финансовите операции на Спарки, както и за продажбите на компанията - счетоводни отчети, финансови анализи, търговски справки, управление на ликвидноста на материални запаси и др. Решението обслужва нуждата от навременна информация за финансови одити. Решението е интегрирано и използва данните от множество бизнес системи, работещи в Спарки, включително Техноклас ERP  с база данни Oracle, различни системи и решения собствена разработка, MS SQL база данни на немската финансово – счетоводна система, XML, CSV, Excel и др. В добавка са създадени и няколко специфични QlikView приложения, за целите на различни отдели в компанията.

„След като екипът ни попадна на QlikView, ние се запознахме с продукта и постепенно се убедихме в предимствата му. Доволни сме от аналитичните възможности, които ни дава. както и от сътрудничеството ни с Балкан Сървисис“, заяви Никола Антонов, ИТ мениджър на Спарки.

Компанията има опит от десетки проекти в областта на производство, дистрибуция, продажби на едро и дребно, банки, застрахователни, лизингови и др. финансови компании. Освен Спарки, сред клиентите на Балкан Сървисис в сферата на производството са Бони Холдинг, Данон Сердика, Дарко, Ексалко-България, Монбат, Обединена Млечна Компания, Оргахим, Палиррия България, София Мел, Тирбул България, Фибран България, Фуражи Правец и др.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes