CES: Интел предефинира мобилните технологии за смартфони, таблети и Ultrabook Convertibles

Януари 10, 2013 от itFORUM

Ръководители на Intel Corporation дадоха пресконференция, за да очертаят своите планове за ускоряване на развитието на нови изживявания с нови мобилни устройства сред нарастващото портфолио на компанията от предложения на смартфони, таблети и Ultrabook. Анонсите, които включваха нова платформа за смартфони за нововъзникващите пазари, подробности за предстоящи 22nm четириядрени процесори SoC за таблети и по-персонални и интуитивни Ultrabook устройства в иновативни convertible дизайни бяха описани от Майк Бел, вицепрезидент и генерален директор на Mobileand Communications Group и Кърк Скоген, вицепрезидент и генерален директор на PC Client Group в Intel.

 

„Най-доброто от Intel идва в мобилното устройство до вас“, каза Скоген. “Ние ще предоставим най-голямото увеличение в ефективността на батерията в историята на Intel с  4-тото поколение процесори Intel Core, като същевременно добавяме широк набор нови човешки интерфейси на компютърните устройства чрез чувствителност на допир, глас,  разпознаване на образ и базирани на жестове взаимодействия. Ние също така значително разширихме производителността и спестяването на енергия при Atom процесорите, като ускоряваме развитието на нашите мобилни предложения по безпрецедентен начин през 2013.”

Intel разкри новата си платформа с ниска мощност, базирана на Atom процесори

Като надгражда върху напредъка, който за първи път беше описан преди година на CES, Intel разкри нова платформа с ниска мощност, базирана на Atom процесори (известна преди под кодовото име ‘Lexington’) и референтен дизайн на смартфон, предназначени за пазарния сегмент на смартфоните, за която източници от индустрията прогнозират, че може да достигне 500 милиона броя до 2015. Клиенти обявиха подкрепата си за платформата, включително Acer, Lava International и Safaricom.

Новата платформа е с класическата сила на продуктите на Intel към този бързо разрастващ се сегмент на пазара на смартфони, включващи впечатляваща производителност за бързо сърфиране в мрежата, изключителна мултимедия и изживявания с Android приложения.

“Добавянето на Atom платформата с ниска мощност дава възможности на Intel да се насочи към нови сегменти на пазара и допълнително оформя нашето разрастващо се портфолио от предложения на смартфони,” заяви Бел. “Ние вярваме, че изживяванията, които идват с Intel Inside ще бъдат добре приет избор на купувачите в нововъзникващите пазари, които за първи път купуват такива устройства, както и на нашите клиенти, които могат да използват по-съобразени с цената устройства без да жертват производителността или изживяването на потребителите с устройствата.”

Новото предложение включва много характеристики от висок клас, включително Intel Atom processor Z2420 сIntel Hyper-Threading Technology, която може да постигне скорости от 1.2 GHz, 1080p хардуерно ускорено кодиране и декодиране, поддръжка на до 2 фотоапарата, предоставяйки усъвършенствани възможности за изображения, включително burst режим, който позволява на хората да направят 7 снимки за по-малко от секунда в 5-megapixel качество. Платформата включва също и Intel XMM 6265 HSPA+ модем, който предлага Dual Sim/Dual Standby възможности за потребителите, които се съобразяват с цената.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes