Cisco: Устройствата, свързани в мрежа ще са повече от хората в съотношение 2 към 1

Юни 6, 2011 от itFORUM

Сиско предвижда, че до 2015 г.свързаните в мрежа устройства ще достигнат повече от 15 милиарда или двойно повече от световното население. В петата годишна прогноза на Сиско, публикувана наскоро, компанията анонсира, че общия глобален Интернет трафик ще се увеличи четирикратно до 2015 г., като достигне 966 екзабайта на година.

 

Само прогнозираното увеличение в Интернет трафика между 2014 г. и 2015 г. е 200 екзабайта, което е повече от общия Интернет протокол трафик, генериран по света през 2010 г. Според Сиско, глобалният IP трафик, който е на ръба да достигне 1 зетабайт, което е равно на секстилион байта или трилион гигабайта до 2015 г., е движен от четири фактора. Те са следните:

Увеличаващ се брой на устройствата: Процъфтяването на таблетите, мобилните телефони, свързаните устройства и други  „умни” машини засилва необходимостта от свързаност. До 2015 г. ще има почти 15 милиарда мрежови връзки чрез устройства – включително от едно устройство до друго  и повече от две връзки за всеки човек на планетата.

Повече интернет потребители: До 2015 г. ще има почти 3 милиарда интернет потребители – над 40% от прогнозирания брой на световното население.

По-висока широколентова скорост: Средната скорост на фиксираната широколентова връзка се очаква да нарасне четирикратно от 7 мегабита на секунда през 2010 г. до 28 Mbps през 2015 г. Средната скорост на широколентовата връзка вече е удвоена от 3.5Mbps до 7 Mbps през последната година.

Повече видео: До 2015 г. 1 милион видео минути – еквивалента на 674 дни – ще се пренася през Интернет всяка секунда.

Годишната прогноза на Cisco за Visual Networking е създадена, за да предвижда растежа и тенденциите в глобалния интернет трафик. Широко употребявана от доставчиците на услуги, регулаторите и лидерите на мнения  в индустрията, прогнозата на Сиско се базира на задълбочен анализ на трафика като данните се получават от независими анализатори. Сиско изготвя прогнозата си, като валидизира входните данни и методологията си с реални данни за трафика, предоставяни доброволно както  от глобалните доставчици на интернет, така и от потребителите.

Общ глобален IP трафик в „байтове”

 

Общият глобален IP трафик се очаква да достигне 80,5 екзабайта на месец  до 2015 г., което е растеж от приблизително 20,2 екзабайта на месец през 2010 г.

Средният глобален IP трафик през 2015 г. ще достигне 245 терабайта в секунда -  еквивалента на 200 милиона човека, гледащи HD филм (1,2 Mbps) чрез стрийминг по едно и съшо време всеки ден.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes