D-Link пусна нов двубандов безжичен рутер

Януари 28, 2011 от itFORUM

D-Link разширява портфолиото си от безжични маршрутизатори за цифровия дом и представя ново устройство от висок клас. DIR-815 осигурява на практика две безжични мрежи с възможностите си да работи едновременно в двата честотни обхвата - 2.4GHz и 5GHz и съответно да поддържа капацитет на лентата за трансмисии със скорост до 600 Mbps. Маршрутизаторът е базиран на 802.11n технология с 2х2 външни антени, което  осигурява по-висока скорост и по-широк обхват на покритие, като в същото време е съвместим и със съществуващите 802.11a/g безжични устройства.

D-Link интегрира в DIR-815 и популярната си енергоспестяваща технология Green Ethernet. Рутерътпритежава 5-Fast Ethernet порта (4 LAN и 1 WAN), които следят активно състоянието на включените към тях устройства и пестят електроенергия чрез автоматична активация на режима „в готовност”.  DIR-815 е сертифициран и напълно готов за бъдещата миграция към IPv6. Върху кутията потребителите ще открият логото IPv6 ReadyGold, което означава, че рутерът не само поддържа интернет протоколът от следващо поколение, а и е съвместим с различни IPv6 устройства, включително и от други производители.

Устройството е предназначено за домашни потребители, които търсят максимална скорост на връзката, разширена функционалност и възможности за поддръжка на множество устройства в една безжична мрежа.

DIR-815 - основни характеристики

  • Един 10/100Mbps Fast Ethernet порт за xSDL/кабелна свързаност
  • 4 стандартни 10/100Mbps Fast Ethernet порта
  • Поддръжка на безжичните 802.11a/b/g/n стандарти
  • Усъвършенствани функции по сигурността –NAT и SPI защитна стена, DMZ и филтрация по MAC адреси
  • Поддържа WEP, WPA/WPA2, WPS криптиращ бутон
  • Интелигентна технология за приоритизация на трафика, QoS
  • Поддържа протокола IPv6

Работа в два честотни обхвата

D-Link счита, че двучестотните устройствата като DIR-815  са бъдещето на 802.11n стандарта най-вече поради ефективното използване на 5GHz честота. Тя е по-широка и с по-малък трафик от 2.4GHz, която в момента използват повечето безжични устройства (включително bluetooth адаптери и др.). 5GHz разполага и със значително повече неприпокриващи се канали – 23 (в сравнение с 3-те на 2.4GHz обхвата) като това гарантира максимално качество на услугите и безпроблемна работа на изключително чувствителни към трафика приложения като пренос на глас или HD телевизия в реално време, например.

Интелигентно управление на трафика

Новият безжичен рутер на компанията подържа и водещата технология Smart Quality of Service(QoS), благодарение на която целият трафик автоматично се приоритизира и категоризира по начин, който позволява на потребителите да се наслаждават на видео стрийминг, HDTV, онлайн игри  без закъснение и качествен VoIP трафик.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes