D-Link пусна нова безжична точка за достъп за бизнеса

Декември 16, 2013 от itFORUM

Новата точка за достъп DAP-2695 предлага гигабит Wi-Fi и PoE поддръжка D-Link, водещ производител на професионални мрежови решения, разширява продуктовото си портфолио с новата точка за достъп DAP-2695 Wireless 11ac. Този нов продукт предлага на компаниите двубандова безжична свързаност с гигабитова скорост. Устройството работи на 2.4GHzи5 GHz едновременно и осигурява  скорости до 1300 Mbps. За постигане на максимална гъвкавост и скорост на трансфер, DAP-2695 предлага четири различни режима на работа, които предоставят оптимално безжично покритие за всяка област на приложение. DAP-2695 вече се предлага и на българския пазар.

 

“Досега внедряваната 11ac технология бе използвана предимно в дома или в малки офиси. Новият стандарт носи огромен потенциал за средните и големи компании, дори и при съществуващи безжични среди,” каза Тарик Ердемир, директор „Продуктов маркетинг“ за D-Link Германия. “WirelessAC означава, че компаниите се възползват не само от повишена производителност, но и получават значителна гъвкавост, когато се налага да внедряват нови или допълнителни разработки. Ето защо ние вече предлагаме решения, които позволяват на клиентите ни да разширят съществуващата си безжична среда към новия стандарт.”

Точка за достъп DAP-2695 Wireless AC – Основни функции

§  До 1300+450 Mbps (Wireless AC1750)

§  Четири режима на работа: точка за достъп(AP), безжична система за дистрибуция(WDS), WDS сAP, клиент

§  2.4GHzи5 GHz честотeн обхват, 3Tx3R антени, едновременна работа

§  Поддръжка за стандартите 802.11a/b/g/n/ac

§  2x 10/100/1000Mbps Ethernet порта с PoE поддръжка

§  Управление: HTTP, secure HTTP (HTTPS), Telnet, Private MIB, Secure (SSH) Telnet, AP Manager II, AP array, D-View 6.0

§  Повишени функции за сигурност: WPA/WPA2 (версии за лично и фирмено ползване), поддръжка наTKIP и AES, Microsoft Network Access Protection (NAP) за персонализиране на мрежов достъп на няколконива, SSID broadcast активиране/деактивиране, откриване на неоторизирани точки за достъп, филтриране по MAC адрес

§  Масивен метален корпус

§  Скоби за монтаж на стена

Бързи и стабилни връзки благодарение на двубандовата функционалност

DAP-2695 предлага максимални нива на трансфер на данни до450 Mbps в 2.4 GHz честотната лента и 1300 Mbps в 5 GHz честотната лента. Функциите Wi-Fi Multimedia (WMM) иQuality of Service (QoS) правят това устройство идеалната точка за достъп за аудио, видео и гласови приложения. Когато се активираQoS, трафикът от данни от видео с висока резолюция и VoIP приложения автоматично се приоритизират. Функцията за балансиране на натоварването с насочване на честотната лента осигурява много стабилна връзка. Когато това се налага, тази функция позволява да се пренасочат уайърлес клиенти, които поддържат и двете честоти в по-малко натоварената 5 GHz лента, където могат да постигнат максимална производителност. Това гарантира балансиране на натоварването между двете честотни ленти.

Възможност за гъвкаво приложение

DAP-2695 поддържа всички основни безжични стандарти, което гарантира съвместимост с всички по-стари използвани устройства. В зависимост от изискванията, DAP-2695 може да бъде конфигуриран като точка за достъп, безжична система за дистрибуция(WDS) с точка за достъп, WDS/Bridge (безAP излъчване) и безжичен клиент благодарение на множеството си режими на работа. По този начин, винаги е възможно постигането на оптимална мрежова производителност. Освен това, PoE функционалността (Power over Ethernet) позволяваDAP-2695 да бъде инсталиран на места, където  не са налични електрически контакти.

Обширни функционалности за безжична сигурност

DAP-2695 има множество функции за криптиране, катоWPA иWPA2 плюс вграден радиус сървър за безжични клиенти, за да може да се изгради сигурна и надеждна безжична мрежа. Новият модел също поддържа и функциятаNetwork Access Protection (NAP). Това означава, че администраторите могат да приспособят мрежовия достъп спрямо нуждите на конкретния клиент.

Цени и наличност

Точката за достъпDAP-2695 Wireless AC вече се предлага на българския пазар. Препоръчителната цена е 689.00 лв.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes