D-Link участва на World IPv6 Day

Юни 7, 2011 от itFORUM

D-Link обяви участието си в World IPv6 Day – глобално събитие, имащо за цел да привлече вниманието на обществеността и бизнеса към неизбежното преминаване от IPv4 към IPv6. D-Link поддържа новия протокол от 2006 година и е един от водещите мрежови доставчици, които промотират активно IPv6 и подкрепят клиентите в миграцията към решения от следващо поколение.

 

World IPv6 Dayсе провежда на 8 юни 2011 с подкрепата на общността ISOC. Идеята на форума е да оцени готовността в световен мащаб за преминаване към IPv – обновената версия на протокола, върху който е базиран Интернет. По време на събитието големи Интернет компании и доставчици на услуги ще активират IPv6 поддръжка на своите сайтове за период от 24 часа, за да проверят в реално време възможността на мрежите да се справят с IPv6 трафик.

Изчерпването на IPv6 адресите беше една от причините за насочване на вниманието към нуждата от внедряване на IPv6 в глобален мащаб. Все повече производители работят заедно за ускоряване на този процес и предоставяне на адекватна поддръжка за новия протокол. От своя страна бизнесът се стреми да направи мрежите си напълно съвместими с IPv6 и да осигури безпроблемната комуникация между отделните решения в общата инфраструктура.

Съвместната работа между Интернет доставчици, администратори на домейни и оператори на web сайтове, разработчици на операционни системи и производители на оборудване води до ефективно откриване и разрешаване на проблемите. Така на бързото разрастване на Мрежата и нуждата от адекватни мерки се противопоставят добри практики за колаборация между водещите ИТ компании.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes