Дамян Иванов, управител на dWare: Клиентът да е наясно с целите си - и само това е достатъчно, за да се случи успешно ERP внедряването

Май 28, 2012 от itFORUM

Кампанията около избора и внедряването на ERP системи започна. Какви са вашите очаквания (като внедрител, производител или консултант) към този момент?

Очакванията са за по-мащабни внедрявания. В този смисъл вече имаме два договора по сходни процедури.

Какви биха могли да бъдат конфликтните точки в процеса на конкуренция между различните ERP играчи?

Не виждам конфликтни точки. Има повече клиенти отколкото всеки един от нас би могъл да поеме.

Налице е голямо  разнообразие на ERP системи – и на глобални, и на местни доставчици. Какво според вас би било разпределението им към клиентите и от какво ще зависи това разпределение?

Разпределението винаги зависи от цени, функционалност, срокове за внедряване, поддръжка. И още няколко фактора. Един от тях например са референциите.

Коя от съвременните технологични тенденции в ERP софтуера би могла да даде предимство на някой от играчите на пазара?

Основната е web базираност. Но не само.

Опасни ли са маркетинговите анонси за „бързотечно” внедряване на ERP система? Доколко е голяма опасността от внедряването на „кухи”, мимолетни ERP системи?

Много са опасни. Референциите и мястото на фирмата на пазара са добри критерии, преди да се вземе решение за конкретния избор.

В момента протичат процедурите по определяне на изпълнител на ERP проектите. Какви биха могли да бъдат капаните около успешното приключване на тези тръжни процедури?

Обичайните капани.

Какви са вашите препоръки към Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия като договарящ орган в процеса на изпълнение на одобрените ERP проекти?

Ясни критерии и прозрачност.

Върху осигуряването на кой ключов човешки ресурс трябва да акцентират клиентите за по-успешно внедряване на ERP система

Всички участници в този процес са ключови. Трудно се кара кола без едно колело ...

Кои са трите най-основни неща, които трябва да знаят клиентите, т.е. АБВ-то в процеса на внедряване на ERP система?

Клиентът трябва да е наясно с целите, които си поставя с внедряването на една система. И само това е достатъчно, за да се случи успешно внедряването.

Изразете свободно вашата позиция около процеса на внедряване на ERP системи.

Има надежда!

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes