Daticum предоставя оборудване с гратисен период на SaaS компании

Юни 15, 2009 от admin

Партньорска програма, насочена към компаниите, развиващи SaaS (Software as a Service) услуги обяви Българският център за данни Daticum, част от Сирма Груп. Центърът ще предостави оборудване с гратисен период на всеки доставчик на софтуер като услуга, позволявайки му да разработи бизнеса си, да привлече клиенти, да започне да печели от тази дейност и едва тогава да изразходва средства за важни ресурси, като хардуер и свързаност. По този начин SaaS компаниите ще намалят риска при старта на дейността си, а техните екипи ще могат да се концентрират върху това, в което са най-силни – разработката на софтуерни приложения, вместо тепърва да стават специалисти в изграждането на центрове за данни. Освен това те няма да плащат със задна дата за времето, през което са разработвали услугата си, а едва от момента, когато я предложат на пазара.

"Концепцията Software as a Service се налага като една от ключовите тенденции в ИТ бранша в условията на криза, тъй като тя позволява на клиентите да плащат само за времето, когато реално използват дадено приложение. Убедени сме, че развитието на този сегмент ще спомогне за повишаване конкурентоспособността на цялата българска икономика и посланието на Daticum е, че ние ще подкрепим всички стартиращи SaaS компании, защото в тяхно лице виждаме наши естествени партньори в бъдеще" - заяви Росен Маринов, изпълнителен директор на Daticum.

Software as a Service (софтуер като услуга) представлява подсегмент от ИТ пазара, който включва предлагането на програмно обезпечаване, но не под формата на лицензи, а за временно използване срещу някакъв наем. Този бизнес модел е удобен с това, че позволява на клиентите да плащат само за времето, през което реално използват един софтуерен продукт, вместо да придобиват скъпи лицензи. Според повечето пазарни анализатори SaaS е един от най-бързо развиващите се ИТ подсегменти през последните месеци, а очакванията са ръстът на този тип услуги да стане още по-голям в бъдеще, поради рецесията и стремежа на много компании да намалят разходите си за софтуерни лицензи.

Освен че ще могат да стартират дейността си със значително по-малко инвестиции и загуба на време, избирайки Daticum, SaaS компаниите ще се възползват и от сериозната международна свързаност на центъра за данни, включително резервирани връзки към всички големи телекомуникационни центрове в Европа. Това означава, че още със старта на дейността си компаниите вече ще имат достъп до международния пазар, без да се нуждаят от допълнителни инвестиции в тази насока и за тях остава сами да изберат на кои национални пазари ще маркетират своите услуги.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes