Dell първaпредлага тънки клиенти,базирани на Windows 10 IoT Enterprise

Август 5, 2015 от admin

Компанията Dell показа своята последна серия Wyse тънки клиенти, базирани на операционна система Windows 10 IoT Enterprise, както и актуализации на своя vWorkspace софтуер за десктоп виртуализация. Според Дell с тях планирането, внедряването и управлението на десктоп виртуализацията за ИТ мениджърите става по-лесно от всякога. Обявените нови решения предоставят допълнителна гъвкавост на организациите, които искат да внедрят виртуална десктоп инфраструктура (VDI),базирана на Microsoft Azure.

 

Тънките клиенти Wyse са признати устройства, които предоставят нови умения на служителите и отлично потребителско изживяване, като същевременно гарантират сигурни, гъвкави възможности за управление и съвместимост с редица решения за десктоп виртуализация. В строго регулирани сектори като търговията на дребно, здравеопазването, правителствения сектор, финансите и образованието се знае, че десктоп виртуализацията е ключът към предпазване и защита на критични данни, като същевременно се гарантира, че служителите остават продуктивни независимо от местоположението им.

Wyse 7490-Z90Q10 и 5490-D90Q10 тънките клиенти се предлагат с Windows 10 IoT Enterprise от 29 юли. Предимствата и функциите им включват:

·       Висока производителност:Wyse 7490-Z90Q10 и 5490-D90Q10 включват процесори quad-core AMD G-Series за бързо зареждане, гладко функциониране и пълна производителност сред широк спектър от случаи на употреба.

·       Сигурност:Защита срещу съвременни заплахи за сигурността, включително подобрена устойчивост на зловреден софтуер, с функционалности като Trusted Platform Module (TPM), BitLocker Drive Encryption, Secure Boot и Windows Defender.

·       Гъвкаво управление:Подходящ размер управление за различни случаи на използване – локално с файлов сървър „без ръчна намеса“, Wyse Device Manager софтуер (WDM)или Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM). Просто, мащабируемо администриране на само няколко или на десетки хиляди тънки клиенти.

Софтуерът за десктоп виртуализация Wyse vWorkspace улеснява доставчиците на услуги да внедряват и управляват десктоп виртуализацията с Майкрософт технологии. vWorkspace 8.6 поддържаMicrosoft Hyper-V и Azure платформи, както и виртуални машини (VMs), базирани на Windows 10. vWorkspace 8.6 намалява разходите за хостинг на Windows отдалечени приложения на Microsoft Azure с до67 процента на ден. Доставчиците на услуги могат да включват/изключват и управляват от разстояние десктоп сесии на Microsoft Azure, понижавайки разходите чрез намаляване на консумативната мощност на неизползвани сесии в публичния облак. vWorkspace може също да се управлява от Azure Marketplaceс цел бързо стартиране.

Допълнителните нови предимства и функции на vWorkspace 8.6 включват:

·       Глобална локализация:сега vWorkspace 8.6 може да бъде инсталиран в OS/активна директория на език, различен от романските езици, като опростен китайски, японски и корейски, с поддръжка за Double Byte Character Set (DBCS).

·       По-добра свързаност с приложения на Windows:vWorkspace предоставя екосистема от свързващи устройства за Windows, Linux и Chrome, които осигуряват по-естествено преживяване от HTML5 access. Тези свързващи устройства поддържат китайски, японски и корейски език, което улеснява сигурния достъп на потребители в мултинационални организации до апликации и съдържание.

·       Лесен за употреба:Достъпът и използването на vWorkspace 8.6е по-лесен от всякога. Потребителите могат да получат достъп само с имейл адрес и могат също лесно да влачат и пускат файлове от физически Windows PC във виртуален десктоп. Например, потребителите могат да влачат документи директно в правилната папка на хостваноCRM приложение или застрахователните агенти могат да влачат снимки в централизирана, хоствана база данни.

·       Гъвкавост:Други подобрения включват слоеве на приложенията за VDI, което опростява внедряването и управлението на приложения и намалява броя на Windows изображенията, които трябва да бъдат поддържани.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes