Dell пуска на пазара сървър за бизнеса с висока производителност

Февруари 26, 2014 от itFORUM

Dell анонсира Dell PowerEdge R920 - ново попълнение към портфолиото на компанията от PowerEdge бизнес сървъри. PowerEdge R920 в момента е сървърът на Dell с най-висока производителност, позволяващ на клиентите да постигат по-бързи резултати, бързо да се адаптират към нарастващите нужди на бизнеса си. Този нов продукт показва ангажираността на Dell да предлага новаторски решения, посрещащи увеличаващите се изисквания за по-висока производителност и скалируемост при балансирана цена.
 
Създаден да предоставя оптимален достъп до големите информационни масиви на компаниите с новите Intel E7 процесори, PowerEdgeR920 има изключителни способности за справяне с натоварвания от критично значение като планиране на ресурсите (ERP), управление на връзките с клиентите (CRM), електронна търговия и много големи бази данни, включително и in-memory бази данни. R920 съчетава голям размер памет и капацитет за кеширане с висока скалируемост, I/O и storage компоненти и е идеален за организации, където производителността, надеждността и възможността за надграждане са от критично значение.
 
Разработката на PowerEdge R920 е част от непрекъснатия стремеж на Dell да предоставя на клиентите си висока производителност и лесно скалируеми ентърпрайз технологии при рентабилни цени. В скорошно изследване на SAP за натоварване, R920 показа следните резултати:
 
  • Световен рекорд - 4-socket Linux benchmark result of 24,150 benchmark users on the SAP SD 2-Tier benchmark.
  • Подобрена производителност със 71% спрямо предишния най-добре представил продукт в SAP SD теста E7-4800 4-socket. 
  • Почти еднаква производителност в SAP среда в сравнение с предишното поколение 8-socket сървъри, предоставяйки възможност за до 50% спестени разходи за софтуерно лицензиране на клиента.
При тестовете за натоварване на Oracle, R920 предлага следните предимства:
 
  • Клиентите обработват над два пъти повече Oracle OLAP заявки в сравнение със сървърни конфигурации от предишно поколение и при съчетаване с Dell Compellent Flash-оптимизирано решение. 
  • Повече от двойно увеличение на производителността при обработка на по-големи Oracle OLAP масиви от данни и двойно намаляване на латентността.
 
PowerEdge R920 се конкурира с други сървърни решения и чрез следните качества:
 
  • По-бързо постигнати резултати: Приложенията могат да извършат повече транзакции за по-малко време с до 60 ядра процесорна памет. Добавени са и няколко значими подобрения към достъпа на данни, като 8-те флаш диска с ниска латентност и висока производителност NVMe PCIe Express, които имат много по-добро представяне  от това на IOPS ротиращите дискове, новият RAID контролер H730P PowerEdge (PERC), който удвоява размера на предишния кеш и предоставя до 100% повече IOPS производителност и двойния PERC капацитет, който позволява на клиентите да максимизират производителността в рамките на по-големия брой налични полупроводникови дискови устройства (SSDs).
  • Скалируем - за да отговори на предизвикателствата: С 96 DIMM памет и до 24 локални диска за съхранение, R920 е създаден, за да позволи на IT да растат спрямо динамичните бизнес условия. R920 е отличен кандидат и за нишови HPC приложения, които изискват големи количества от споделена памет (SMP кодове). Тези възлови точки (“fat nodes”) са от ключово значение в повечето съвременни HPC системи, за да се внедрят приложения които се  надграждат вертикално (вместо хоризонтално). R920 също има и плъгин за управление и наблюдение на потребителската HPC среда чрез Nagios (Linux конзола). Клиентите искат възможно най-много процесорна производителност за приложенията си и поради това Dell интегрира автоматичен извънлентов (out-of-band) мониторинг, за да освободи критичните кръгове и да допринесе за по-добрата производителност.
  • Работа без прекъсване: С вградените си функции за надеждност, достъп и поддръжка (RAS), като например Fault Resilient Memory на Dell и Run Sure Technology на Intel, сървърът R920 дава на клиентите възможност да оперират центровете си за данни с допълнителна увереност. Новата интеграция между OpenManage Essentials и софтуера Dell AppAssure заедно с автоматизираната вградена сървър конфигурация за архивиране чрез iDRAC с Lifecycle контролер, могат да подобрят непрекъснатостта на обслужването като се направи резервно копие на целия хардуерен масив, операционна система и приложения, за да може клиентите да работят без прекъсвания и необезпокоявано. 
 
PowerEdge R920 ще бъде в продажба по-късно в рамките на това тримесечие. 
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes